• Gak: Nije bilo nikog prošle nedelje ko bi mogao da raspiše javnu nabavku za izgradnju vrtića

  Još uvek se na zna tačan datum početka radova na izgradnji novog vrtića u Inđiji iako je lokalna vlast tvrdila da će posao biti završen do 1. septembra ove godine. Razlog je bio –  čekanje na rebalans budžeta punih osam meseci Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, održanoj 18. avgusta, konačno je usvojen rebalans ali nakon […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Nije bilo nikog prošle nedelje ko bi mogao da raspiše javnu nabavku za izgradnju vrtića

  Još uvek se na zna tačan datum početka radova na izgradnji novog vrtića u Inđiji iako je lokalna vlast tvrdila da će posao biti završen do 1. septembra ove godine.

  Razlog je bio –  čekanje na rebalans budžeta punih osam meseci

  Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, održanoj 18. avgusta, konačno je usvojen rebalans ali nakon toga nije raspisana javna nabavka kako bi se odredio izvođač radova.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gradanin-novca-za-novi-vrtic-ima-ali-je-pitanje-na-cega-ce-ga-vlast-potrositi/

  Više od mesec dana nakon sednice Skupštine opštine, oglasio se i prvi čovek Opštine, Vladimir Gak.  

  On je na koferenciji za novinare rekao da postoje dva razloga:

  Zašto nismo raspisali javnu nabavku u poslednjih nedelju dana jer su očigledno cene otišle više nego što smo mi planirali sada u budžetu. Tražimo način da vidimo kako još to da nadoknadimo. U svakom slučaju biće raspisana javna nabavka. Za sedam ili deset dana maksimum.– objašnjava Gak. Prema njegovim rečima, drugi razlog je što nije bilo dovoljno ljudi u Odeljenju za javne nabavke.

  Odeljenje za javne nabavke, mislim da je u poslednjih osam dana bio samo jedan čovek na poslu. zbog bolovanja. To su stvari životne kao u bilo kojoj drugoj firmi, tako i u Opštini. Kada nema ko da uradi, nema ko da uradi.- tvrdi Vladimir Gak.

  Podsetimo, nakon što se obrušio plafon vrtića „Neven“ u Inđiji, decembra prošle godine, mališani su raspoređeni po ostalim boravištima a kao trajno rešenje predsednik opštine Inđija Vladimir Gak najavio je izgradnju novog objekta za septembar ove godine.

  On je tada procenio da je vrednost investicije oko 150 miliona dinara i da će za taj poseo sredstva biti obezbeđena iz lokalnog budžeta prilikom prvog rebalansa.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/fantazmagorija-vladimira-gaka-novi-vrtic-1-septembra/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija