• Gak: Od dolaska na vlast smo povećali budžet za milijardu dinara, završićemo gradsku pijacu i trg

  Do 2023. godine je ostalo nešto manje od dva meseca a predstavnici lokalne vlasti već tvrde da će, pored realizacije kapitalnih projekata, i opštinska kasa biti bogatija. Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak tvrdi da je od dolaska na vlast Srpske napredne stranke 2016. godine, opštinski budžet povećan za milijardu dinara. Kako tvrdi, aktuelna vlast neće […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Od dolaska na vlast smo povećali budžet za milijardu dinara, završićemo gradsku pijacu i trg

  Do 2023. godine je ostalo nešto manje od dva meseca a predstavnici lokalne vlasti već tvrde da će, pored realizacije kapitalnih projekata, i opštinska kasa biti bogatija.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak tvrdi da je od dolaska na vlast Srpske napredne stranke 2016. godine, opštinski budžet povećan za milijardu dinara. Kako tvrdi, aktuelna vlast neće odustati od „principa koji imaju 6 godina“.

  Nećemo odustati od onog principa koji smo imali svih ovih 6 godina koliko kreiramo budžet. Ja podsećam da smo od 2016. godine povećali budžet za oko milijardu dinara. Pored toga, očekujem znatno veći priliv sredstava nakon zvaničnog otvaranja fabrike Tojo Tajers, koja već uveliko radi, ali je zbog miksera koji nije bio završen  zvanično otvaranje pomereno za decembar. – kazao je Gak.

  Iako godinama unazad vlast najavljuje završetak „kapitalnih projekata“ poput rekonstrukcije trga u Inđiji i gradske pijace, Gak tvrdi da su ti projekti predviđeni za narednu godinu.

  Ima mnogo kapitalnih projekata, pričamo o gradskom trgu,gradskoj pijaci o završetku radova u neasfaltiranim ulicama. Znate da smo dobili 35 miliona dinara od Pokrajine za projekat kanalizacije Ljukovo -Jarkovci – Novi Karlovci. Takođe, drugi deo projekta kanalizacije za naša sela se radi iz državnog projekta, koji je takođe u toku. Pričamo o izgradnji sportske hale u Beški, sportske sale u Ljukovo. – naveo je Vladimir Gak.

  Obećanja

  Podsetimo, sredinom 2018. godine Opština Inđija izradila je projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg.

  Realizacija projekta je najavljivana i za 2019. godinu zatim 2020. u kojoj su kapitalni projekti zaustavljeni zbog pandemije.

  Kada je reč o gradskoj pijaci, njena rekonstrukcija najavljuje se već deset godina a gotovo sigurno su predstavnici tadašnje lokalne vlasti u Inđiji 2013. godine najavili da je upravo to godina kada će do realizacije projekta doći. Gradska pijaca i njeno “novo ruho” je bila i jedna od glavnih tema u predizbornoj 2015. godini ali, radovi nisu dočekali ni novu vlast koja se formirala 2016. godine.

  Ipak, i nova vlast je imala godinu u kojoj će doći do rekonstrukcije i to je upravo ona godina kada se prvi put pominje rekonstrukcija trga u Inđiji, dakle 2018. a obe’anja su usledila i narednih godina.

  Samo mesec dana nakon jednoglasnog usvajanja budžeta za 2022. godinu predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je za lokalne medije da lokalna samouprava već šest meseci ima završen projekat i obezbeđenu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju pijace u Inđiji.

  Najvnovije uveravanje prvog čoveka opštine Inđija je naredna, 2023. godina.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-u-svakoj-godini-mandata-obecao-rekonstrukciju-pijace-ovog-puta-za-leto-2023-godine/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika