• Gak: Plan po kojem se gradi danas u Inđiji je doneo Goran Ješić

  „Pokušavamo koliko god je to moguće Planovima detaljne regulacije da uredimo neke stvari.“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Plan po kojem se gradi danas u Inđiji je doneo Goran Ješić
  Foto: IN Medija

  Nakon što je pokret Građanin u svom predizbornom programu najavio da će poništiti sve građevinske dozvole za zgrade koje još nisu počela da se grade, a koje su izdate u proteklih godinu dana, reagovao je i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak koji je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta odborniku Građanina Strahinji Jovanoviću rekao da je takva izjava protivustavna.

  Kada ste neko ko participira u lokalnoj vlasti, ne možete se bavtii baš lepim željama, pozdravima i sličnim stvarima, vi ste vezani apsolutno za Zakon. – kazao je Gak  

  Pokret „Građanin“ je takođe najavio da će van snage staviti sve donete urbanističke planove koji dozvoljavaju višespratnice u centru Inđije.

  Takođe, izvršićemo reviziju svih projekata u prethodnih pet godina da vidimo ko je to gradio mimo propisa. Pod hitnoj proceduri ćemo usvojiti plan u kom će svaka nova zgrada morati da ima minimum 30 odsto zelenih površina – rekao je Strahinja Jovanović predstavljajući program pokreta Građanin.

  Predsednik opštine Inđija i prvi na listi koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke Vladimir Gak kazao je na sednici Skupštini opštine da još uvek aktuelna vlast „pokušava koliko je to moguće da uredi neke stvari“.

  Plan generalni po kojem se gradi danas u Inđiji je doneo vaš politički idol Goran Ješić. Pokušavamo koliko god je to moguće Planovima detaljne regulacije da uredimo neke stvari, da povećamo zelenu površinu koliko je to moguće i sve ostalo. Ako neko ima pravo zida zgradu na određenoj parceli ili na dve parcele, ja ne mogu kao predsednik Opštine da mu to uskratim. Koliko god se to meni sviđalo ili ne sviđalo, ljudi to je zakonska procedura. Nemojte pričati onu ludost što ste negde rekli ili objavili da ćete poništiti izdate građevinske dozvole, to je protivustavna izjava.- tvrdi Gak.

  Ranije, „građevinski bum“ u Inđiji bila je tema i opštinskog odlbora Dveri koji su u svom saopštenju naveli da bi sve bi bilo drugačije kada bi lokalna SNS vlast, na čelu sa Vladimirom Gakom, vratila cenu doprinosa na staru, oko 100 evra po izgrađenom kvadratu, umesto sadašnjih, planski smanjenih 20 evra po kvadratu.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024