• Gak: Pored saobraćajnih prekršaja, kamere će evidentirati i druga krivična dela

  Kao što ranije pisala IN Medija, u centru Inđije postavljene su kamere što predstavlja nastavak  realizacije projekta “Smart City” za koji je Inđija na konkursu Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dobila 61 milion dinara. Pored veće bezbednosti u saobraćaju, lokalna vlast tvrdi da će kamere omogućiti i rasvetljavanje drugih krivičnih dela. – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Pored saobraćajnih prekršaja, kamere će evidentirati i druga krivična dela

  Kao što ranije pisala IN Medija, u centru Inđije postavljene su kamere što predstavlja nastavak  realizacije projekta “Smart City” za koji je Inđija na konkursu Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dobila 61 milion dinara.

  Pored veće bezbednosti u saobraćaju, lokalna vlast tvrdi da će kamere omogućiti i rasvetljavanje drugih krivičnih dela.

  Inđiju stvarno vidimo kao jednu opd najlepštih  I najsigurnijih gradova, porodičnih gradova. Postavljanje kamera će značajno doprineti smanjivanju saobraćajnih prekršaja a na kraju krajeva bezbednije je i za neka druga krivična dela sve ono što se vrši nažalost u Inđiji – kazao je prvi čovek opštine Inđija.

  Projektom je predviđena montaža radara za merenje brzine u ulicama Cara Dušana i Kralja Petra a sam centar odnosno raskrsnica biće pokrivene kamerama na portalnim stubovima.

  Gak kaže da će se bezbednost saobraćaju u centru Inđije „ozbiljno rešiti“ makar u delu koji je najfrekventniji.

  To su radili ljudi koji se ozbiljno bave analizom saobraćaja, nisam ja sigurno radio gde treba, koje su to tačke gde treba da se postave kamere. Gde je najfrekventnije, gde je bilo najviše saobraćajnih nezgoda, tu su se postavljale kamere.- objašnja Vladimir Gak.

  Pored detekcije saobraćajnih prekršaja vozačima će stizati na adresu i kazne za neregistrovana vozila. U toku parcijalne realizacije projekta “Pametan grad”  na parking prostoru u centru Inđije, sredinom marta,  postavljeni su senzori  za 482 parking mesta kako bi se putem mobilne aplikacije lakše došlo do slobodnog mesta za parkiranje.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-sve-pametniji-grad/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]