• Gak: Punih 2022 godine beščani nisu imali sportsku halu

  Za predsednika opštine Vladimira Gaka izgradnja hale u Beški, prema njegovim rečima,  je velik poduhvat obzirom da beščani halu nisu imali od početka nove ere do danas, odnosno „tačno 2022 godine ako računamo od nulte godine“. Radovi na izgradnji hale u Beški počeli su na proleće ove godine, pred same predsedničke izbore, dok se ovih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Punih 2022 godine beščani nisu imali sportsku halu

  Za predsednika opštine Vladimira Gaka izgradnja hale u Beški, prema njegovim rečima,  je velik poduhvat obzirom da beščani halu nisu imali od početka nove ere do danas, odnosno „tačno 2022 godine ako računamo od nulte godine“.

  Radovi na izgradnji hale u Beški počeli su na proleće ove godine, pred same predsedničke izbore, dok se ovih dana prema najavama lokalnih vlasti “intenziviraju”. Vladimir Gak govoreći o dinamici radova novinarima je izneo zanimljivu teoriju o važnosti ovog “kapitalnog projekta”.

  Foto: ilustracija hale u Beški

  -Sad je opet pitanje strpljenja, kaže neko Beška nema halu 100 godina. Nije sto, nego 2022 godine, ako računamo od nulte, beščani nisu imali halu. I sad je problem da li  radovi kasne nekoliko meseci. – objasnio je Gak.

  Gak tvrdi da će hala biti završena zahvaljujući njegovoj i sposobnosti njegovih saradnika te da on neće dozvoliti da se radovi otegnu na 14 godina, kao što je slučaj sa halom u Inđiji.

  Iako je bio izričit u tome da se radovi neće “razvući” na dugi niz godina, Gak je provukao informaciju da “nije problem ako radovi kasne nekoliko meseci”

  – To je Vaš zaključak. Mi nismo u TV duelu da se ja sa Vama raspravljam.  Vi postavljate pitanja ja odgovaram, moj odgovor je da ste to Vi rekli. – odgovorio je Gak na pitanje IN Medija šta tačno znači “sad je problem ako radovi kasne nekoliko meseci”.

  On je novinarima kazao i da je pristup oceni projekata i radova u Inđiji malo drugačiji nego u ostatku Srbije, ali da je to normalno jer je Inđija uređen grad u odnosu na ostale.

  -U svakom slučaju mi radimo u interesu građana Inđije – tvrdi Gak.

  Rad u interesu stanovnika opštine Inđija, u ovom slučaju izgradnji hale u Beški hronološki izgleda ovako:

  – Još  2018. godine 19. aprila najavljen početak izgradnje sportske hale u Beški sa 70 miliona dinara koje su opredeljene budžetom.

  – u novembru 2019. godine Vladimir Gak je ponovo najavio meštanima Beške izgradnju Hale.

  – Dobili smo već idejno rešenje sportske hal u Beški, mislim da možemo to i da okačimo negde na ove naše portale i to. Da vidite kako će svi biti oduševljeni kako će buduća sportska hala izgledati. Sa željom da krenemo sa radovima što pre, da završimo što pre i predamo je na upotrebu građanima Beške što pre – kazao je Gak pre tri godine

  -U februaru 2020. godine opet najava o izgradnji sportske hale u stihu „Beščani svi u glas, sportska hala biće nam spas“. Ovog puta početak radova na izgradnji hale u Beški  najavio je predsednik Mesne zajednice Novica Temunović koji je iskreno kazao da se ovaj projekat ne nalazi prvi put u budžetu i dodao da do sredine 2020. godine Beščani dobijaju halu.

  U septembru iste te 2020. godine Vladimir Gak je lokalnom mediju kazao da „da će se raditi na pronalaženju novca kako bi se u naredne četiri godine izgradila sportska hala u Beški.”

  Kao što je IN Medija već pisala, prema budžetu za 2022. godinu izdvojeno je 8 miliona dinara za „Izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske Hale u Beški“ kao i 38 miliona dinara za „izvođenje pripremnih radova i radova na izgradnji hale u Beški izrada temelja i temeljne ploče“ prva faza radova.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/348-miliona-dinara-za-sportsku-halu-u-beski/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]