• Gak se izvinio roditeljima zbog neispunjenog obećanja

  Predsednik opštine Inđija kazao je da iako je obećao početak rada novog vrtića za 1. septembr to obećanje nije ispunjeno iz dva razloga. Rebalans nije realno raditi u prve tri nedeje od donošenja budžeta i drugi razlog je čekanje sredstava iz APV za asfaltiranje ulice u Krčedinu i završetak nove hale u Inđiji. Predsednik nije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak se izvinio roditeljima zbog neispunjenog obećanja

  Predsednik opštine Inđija kazao je da iako je obećao početak rada novog vrtića za 1. septembr to obećanje nije ispunjeno iz dva razloga. Rebalans nije realno raditi u prve tri nedeje od donošenja budžeta i drugi razlog je čekanje sredstava iz APV za asfaltiranje ulice u Krčedinu i završetak nove hale u Inđiji. Predsednik nije obrazložio zašto je obećanje o početku rada novog vrtića dao u aprilu ako su ovi razlozi i tada bili poznati.

  Za rušenje starog i izgradnju novog vrtića Neven predviđeno je rebalansom budžeta 155 miliona dinara, od toga 10 miliona za rušenje starog objekta dok je otatak predviđen za izvođenje radova. Gak se izvinio nekoliko puta roditeljima čija je očekivanja izneverio neispunjavanjem obećanja od pre 4 meseca da će „lokalna samouprava kako zna i ume izgraditi novi vrtić do 1. septembra“.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/fantazmagorija-vladimira-gaka-novi-vrtic-1-septembra/

  Predsednik nije obrazložio zašto je obećanje o početku rada novog vrtića dao u aprilu ako su ovi razlozi i tada bili poznati, ali je za nedostatak novca optužio prošlu vlast koja je opštini Inđija ostavila „dug od 2 milijarde dinara“.

  -Ti dugovi su vraćeni ostaje još 700 miliona duga za sportsku halu, od čega će ove godine biti vraćeno 100 miliona. Ovim rebalansom je predviđeno 50 i narednim još toliko. Samo da povučem paralelu, ovo zaduženje je moglo biti usmereno na izgradnju 5 novih vrtića. To bi hteo da znaju građani Inđije kolika je neodgovornost i bahatost bila prošle vlasti“ – rekao je on.

  Gak je obećao da će odmah nakon usvajanja rebalansa budžeta, tačnije u roku od 15 dana biti raspisana javna nabavka za uklanjanje objekta, projektovanje i izgradnju.

  -Da se to ne bi odužilo predložiću da se napravi objedinjena nabavka koja će podrazumevati i rušenje i projektovanje i izgradnju objekta. Dakle, želimo da u roku od 15 dana raspišemo javne nabavke. – kazao je on.

  Gak je istakao da će novi vrtić imati preko 1000 kvadrata, za decu će biti obezbeđena dva dodatna boravka i objekat neće imati centralnu kuhinju. Optimističke najave oko skorog rešavanja problema oko rušenja starog i izgradnje novog objekta predsednik Gak ovog puta nije potkrepio preciznim informacijama o završetku radova.

  V. Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika