Gak: Suficit u budžetu je pokazatelj da smo domaćinski raspolagali novcem građana

Suficit od 150 miliona dinara jasno govori da smo domaćinski i odgovorno raspolagali novcem građana, kazao je lokalnim medijima predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Gak je istakao da opština Inđija nije kreditno opterećena te da kredit od oko 400 miliona dinara, namenjen za asfaltiranje ulica, nije otežao funkcionisanje te lokalne samouprave. – Nama polako ističe […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Gak: Suficit u budžetu je pokazatelj da smo domaćinski raspolagali novcem građana

Suficit od 150 miliona dinara jasno govori da smo domaćinski i odgovorno raspolagali novcem građana, kazao je lokalnim medijima predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Gak je istakao da opština Inđija nije kreditno opterećena te da kredit od oko 400 miliona dinara, namenjen za asfaltiranje ulica, nije otežao funkcionisanje te lokalne samouprave.

Nama polako ističe taj kredit tako da neće biti problem sa novim kreditnim zaduženjem. Ni jedan stanovnik Inđije nije osetio da smo imali taj jedan jedini kredit, samo taj jedan krediti smo imali iako imamo pravo da se zadužimo u visini do 50 odsto opštinskog budžeta, – objasnio je predsednik opštine.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da se ide u novo kreditno zaduženje kako bi se realizovali pojedini kapitalni projekti poput rekostrukcije gradske pijace i trga u Inđiji.

U toku su konsultacije oko rebalansa budžeta za ovu godinu i nakon otvorenog sastanka sa građanima kao i sa predstavnicima Saveta Mesnih zajednica, Vladimir Gak će održati sastanak sa odbornicima u Skupštini opštine Inđija u utorak 20. decembra.

Odbornici iz redova Građanin su pozdravili odluku da se i ove godine održe kosultacije oko rebalansa budžeta . Poručuju da će na konsultacijama izneti svoje zahteve

Besplatni udžbenici (1% budžeta), smanjivanje davanja sportskim kolektivima, poboljšavanje zdravstvene zaštite kroz finansiranje angažovanja lekara specijalista, izdavajanje novca za mlade preduzetnike, sa akcentom na žensko preduzetništvo. – navode iz pomenute odborničke grupe.

Podsetimo da je sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se doneti odluka o rebalansu budžeta zakazana za 22. decembar.

M.B. (IN Medija)

PROČITAJTE JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/odbornici-o-rebalansu-budzeta-22-decembra/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.