• Gak u svakoj godini mandata obećao rekonstrukciju pijace, ovog puta za leto 2023. godine

  Rekonstrukcija gradske pijace u Inđiji ni ove godine neće biti realizovana iako je početak radova najavljen na proleće 2022. godine. U maju je rebalansom budžeta opredeljeno gotovo 50 miliona više za ove namene a u septembru je najavljeno preprojektovanje, raspisivanje javne nabavke i završetak  radova za jun 2023. godine. Prema Gakovim rečima preprojektovanje je trebalo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak u svakoj godini mandata obećao rekonstrukciju pijace, ovog puta za leto 2023. godine

  Rekonstrukcija gradske pijace u Inđiji ni ove godine neće biti realizovana iako je početak radova najavljen na proleće 2022. godine. U maju je rebalansom budžeta opredeljeno gotovo 50 miliona više za ove namene a u septembru je najavljeno preprojektovanje, raspisivanje javne nabavke i završetak  radova za jun 2023. godine.

  Prema Gakovim rečima preprojektovanje je trebalo biti gotovo početkom septembra ali taj rok je produžen. Nakon što preprojektovanje bude gotovo biće raspisana javna nabavka i „već u junu 2023. godine“ Inđija će dobiti rekonstruisanu gradsku pijacu.

  -Kada se rade tako veliki projekti rokovi su fleksibilni – kazao je Gak i dodao da su se drastično promenile cene na tržištu i da ne postoji usluga čija je cena jednaka onoj od pre godinu dana.

  -Mi smo mogli da raspišemo javnu nabavku po starom projektu, i da nam se niko ne javi-tvrdi Gak i objašnjava da se po projektu od pre godinu dana ne bi moglo realizovati rekonstruisanje te da bi to bilo gubljenje vremena.

  Foto: Gradska pijaca Inđija

  Biće – neće biti

  Samo mesec dana nakon jednoglasnog usvajanja budžeta za 2022. godinu predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je za lokalne medije da lokalna samouprava već šest meseci ima završen projekat i obezbeđenu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju pijace u Inđiji.

  Za razliku od septembra ove godine kada su cene problem, u januaru je tvrdio da porast cene investicije neće bitno poremetiti planove za rekonstrukciju pijace u Inđiji i da bi se sa realizacijom moglo početi u martu.

  – Verovatno je potrebno uraditi usklađivanje cena, kako bi mogli raspisati javnu nabavku, obzirom da su cene kada pričamo o građevini drastično skočile. Cena je po prvobitnom projektu oko 2 miliona evra, verujem da će biti nešto viša sada. – kazao je tada Gak.

  Radovi najavljeni za mart su odloženi zbog „visokonaposkih“ kablova koji se nalaze na prostoru inđijske pijace.

  Međutim, već 24. maja ove godine u prvom rebalansu budžeta našlo se i povećanje  iznosa sredstava namenjenih za rekonstrukciju gradske pijace u Inđiji i to za gotovo 50 miliona dinara.

  Rebalansom budžeta, je ovog puta za rekonstrukciju gradske pijace predviđeno 48 miliona više odnosno 288 090 000 dinara.

  Od rebalansa budžeta u maju do septembra o rekonstrukciji gradske pijace nije bilo reči, u zadnjem kvartalu godine predsednik najavljuje radove ali za 2023. godinu.

  Planovi o rekonstrukciji inđijske pijace datiraju još od 2011. godine ali se sa konktretnom projektnom dokumentacijom krenulo u predizbornoj 2015. godini.

  Do rekonstrukcije pijace nije došlo ni te 2015. a ni svake naredne godine u kojoj je budžetom planiran novac za te namene.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/najcesca-predizborna-bajka-za-indjincane-rekonstrukcija-pijace/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]