• Gak: Uskoro formiranje komisije i pravilnika za konkurs o zameni stolarije

  Opština Inđija potpisala je ugovor o energetskoj sanaciji stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vrednosti 12 miliona dinara. Isto toliko izdvojila je i Opština Inđija. Mogućnost za zamenu stolarije uz subvenciju prošle godine su ostvarili građani u 67 lokalnih samouprava, među kojima se nije nalazila opština Inđija. Ove godine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Uskoro formiranje komisije i pravilnika za konkurs o zameni stolarije

  Opština Inđija potpisala je ugovor o energetskoj sanaciji stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vrednosti 12 miliona dinara. Isto toliko izdvojila je i Opština Inđija. Mogućnost za zamenu stolarije uz subvenciju prošle godine su ostvarili građani u 67 lokalnih samouprava, među kojima se nije nalazila opština Inđija. Ove godine lokalna samouprava uspela je da konkuriše I na osnovu javnog poziva ušla je među 151 lokalnu samoupravu za za energetsku efikasnost. Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti je na osnovu javnog poziva odobrila sredstva za programe subvencionisanja kotlova u domaćinstvima, zamenu fasadne stolarije, izgradnju termičkog omotača objekta i solarne panele.

  Iako je javnim pozivom bilo predviđeno izdvajanje od milijardu dinara, za ove namene je opredeljeno dodatnih 38 miliona dinara. Uz ovu sumu, lokalne samouprave će dodatno izdvojiti oko 966 miliona dinara za projekte energetske efikasnosti iz svojih sredstava, tako da će ukupan ovogodišnji budžet za te namene biti veći od dve milijarde dinara.

  Opština Inđija je za ovu namenu izdvojila 12 miliona dinara,isto toliko je dalo ministarstvo I 50 odsto daju sami građani.U prevodu kada se neko od građana prijavi, pedeset odsto ukupne cene plaća lokalna samouprava I ministarstvo dok drugu polovinu finansiraju građani. To znači da će između 600 ili 700 građana moći da zamene stolariju. – kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Predsednik gak je istakao da građani redovno prate sajt i društvene mereže lokalne samouprave kako bi se informisali o toku konkursa, za koji još nije utvrđen pravilnik. Prema rečima Gaka izrada pravilnika i utvrđivanje stručne komisije je sledeći korak lokalne samouprave, i najavio da će do sledeće grejne sezone će biti sve završeno.

  Osnovna dva uslova da bi se konkurisalo za zamenu stolarije bilo da je u pitanju stan ili kuća, jeste da je nekretnina u vlasništvu lica koje se prijavljuje, dok je drugi da neko u objektu živi. Sledeći korak je biranje firme za ugradnju stolarije koja vlasniku stana izdaje predračun, potreban prilikom predaje prijave na javni poziv. Javne pozive na koje će moći da se prijave vlasnici objekata, raspisuje svaka opština pojedinačno.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija