• Gak: Verujem da sada javni prevoz funkcioniše relativno dobro

  Na području opštine Inđija ukupno saobraća 11 autobusa javnog prevoza, saopštio je novinarima predsednik opštine Vladimir Gak napomenuvši da nema pritužbi građana. Prvi čovek opštine Inđija je ranije izjavio da će do nove godine biti rešeno pitanje javno – privatnog partnerstva a da će pri odabiru partnera biti „rigoroznji uslovi“. Ova rečenica se mogla čuti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Verujem da sada javni prevoz funkcioniše relativno dobro

  Na području opštine Inđija ukupno saobraća 11 autobusa javnog prevoza, saopštio je novinarima predsednik opštine Vladimir Gak napomenuvši da nema pritužbi građana. Prvi čovek opštine Inđija je ranije izjavio da će do nove godine biti rešeno pitanje javno – privatnog partnerstva a da će pri odabiru partnera biti „rigoroznji uslovi“. Ova rečenica se mogla čuti i u novembru 2016. godine, na početku prvog mandata aktuelnog predsednika opštine Inđija.

  Kako je naveo, opština Inđija je u uslovima javne nabavke navela da je za potrebe javnog prevoza potrebno 12 autobusa s tim da uvek dva autobusa budu u „rezervi“ zbog eventualnih kvarova.

  Trenutno saobraća 11 autobusa i čim nema pritužbi verujem da to funkcioniše relativno dobro. – kazao je Gak.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je početkom septembra 2022. godine izjavio da će do nove godine biti rešeno pitanje javno – privatnog partnerstva, gde će biti jasno navedeno da autobusi moraju biti novi i da imaju dovoljan broj radnika (vozača).

  Ukoliko ugovor ne bude upotpunjen i sa kaznenim poenima za davanje usluge prevoza ugovor neće biti potpisan. – kazao je Gak

  Vlaidimir Gak, predsednik opštine Inđija

  Slično je govorio Gak i u novemmbru 2016. godine, kada je rekao da će nakon novog ugovora sa prevoznikom uslovi biti mnogo rigorozniji. Kako je pre 6 godina Gak rekao, opštinska uprava će se na vreme baviti ovim pitanjem i javni prevoz će u narednim godinama funkcionisati na mnogo kvalitetniji način.

  Međutim, ispostavilo se da Gakova predviđannja nisu tačna. Početkom ove školske godine bilo je jasno korisnicima usluga javnog prevoza da su stvari na terenu daleko od očekivanog. Đaci i radnici okolnih sela su kasnili u školu i na posao jer se dešavalo da autobus ne stigne ili kasni.

  Početkom novembra je održan sastanak sa predstavnicima AD „lasta“ nakon čega je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ponovio reči od pre šest godina rekavši „da opština u ovom slučaju nema nikakvu vrstu odgovornosti ali da je ipak učinjeno sve kako bi problem bio prevaziđen.“

  Ono što će opština sledeće uraditi je uvođenje „strožijih kriterijuma“ prilikom odabira prevoznika na svojoj teritoriji. – izjavio je početkom novembra predsednik opštine Inđija.

  M.Blečić  (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/lasta-obecala-da-ce-poboljsati-stanje-gradskog-prevoza/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija