• Gak: Vi ste Jovanoviću zaljubljeni u Gorana Ješića

  Nakon izlaganja opozicionog odbornika Strahinje Jovanovića na izgled rebalansa budžeta, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je repliku počeo rečenicom „Vi ste strahinja zaljubljni u Gorana Ješića i ja se u te emocije ne mešam“. Žustru polemiku pokušao je da prekine predsednik Skupštine Đorđe Dimić nakon niza „niskih udaraca“ sa obe strane. Žustra rasprava između predsednika […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Vi ste Jovanoviću zaljubljeni u Gorana Ješića

  Nakon izlaganja opozicionog odbornika Strahinje Jovanovića na izgled rebalansa budžeta, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je repliku počeo rečenicom „Vi ste strahinja zaljubljni u Gorana Ješića i ja se u te emocije ne mešam“. Žustru polemiku pokušao je da prekine predsednik Skupštine Đorđe Dimić nakon niza „niskih udaraca“ sa obe strane.

  Žustra rasprava između predsednika opštine Vladimira Gaka i odbornika GG „GrađanIN“ Strahinje Jovanovića otpočela je komentarom odbornika Jovanovića da se iz godine u godinu obećavaju kapitalne investicije koje nikada nisu realizovane.

  -Uzdržao bi se po pitanju budžeta, sve ovo izgleda lepo ali čini mi se da smo to već čuli u prethodnim godinama.Stalno obećavate biće sutra, biće sutra a meni se čini da će to biti malo sutra – počeo je izlaganje Jovanović.

  On je napomenuo da od svih obećanja za prvih 6 meseci ni jedan kapitalni projekat nije urađen, u nizu nabrajanja neispunjenih obećanja iz proteklih godina Jovanović je istakao da se dosta novca izdvaja za sport ali ne za podsticaj mladih privrednika.

  -Na konsutacijama sa predsednikom smo se dogovorili da se od naših preloženih 15 miliona dinara za podsticaj izdvoji 8 miliona dinara. Da bi pri rebalansu budžeta taj predlog izbačen, i opština ne planira da finansira mala i srednja preduzeća. – kazao je Jovanović.

  On je tom prilikom dodao da se kada je privreda u pitanju sve strane firme dobijaju niz podsticaja a lokalni privrednici „nula dinara“.

  -Nadam se da će odbornik Jovanović okrenuti telefon da snimi za svoje pratioce šta ima da kaže onaj ko sedi preko puta njega. Radujem se ovim skupštinama jer se ovde čuje toliko zanimljivih stvari koji me razonode pored svih problema koje imamo. – replicirao je Gak.

  On je istakao da nije zadovoljan činjenicom to što nisu planirani projekti ispunjeni onda kada je najavljivano a sa druge strane je „mnogo teže izgraditi novi vrtić“. Gak je u oštroj kritici upućenoj Jovanoviću naveo primer da nije u stanju da ispoštuje svoje obećanje da pokaže svojim „pratiocima“ presudu oko duga za novu halu u Inđiji

  -Reč niste rekli o presudi jer ste zaljubljeni u Gorana Ješića i sve one koji su doveli do toga da građani Inđije treba da plate 700 miliona dinara. Nemam ništa protiv u emocije ne diram, ne želim tu da Vas povredim ali ovo su činjenice – kazao je Gak i dodao da Jovanović nije u stanju da ispuni svoje obećanje oko analiziranja presude a ne razume drugu stranu koja nije iz razumnih razloga realizovala projekte.

  Gak je prilikom izlaganja izneo podatak da je pre koncerta Red Hot Chilli Pepers Inđija bila pola godine u opsadnom stanju, a da je nakon „hektara i hektara uništenog obradivog zemljišta“ opština Inđija od svega toga prihodovala 100 hiljada dinara.

  -To Vam tad nije smetalo, tad se niste bunili – kazao je Gak ne napominjući činjenicu da je odbornik Jovanović 2007. godine kada je koncert održan bio tinejdžer.

  Rasprava je nastavljena replikom odbornika Jovanovića koji je kazao da ne vidi kakve on veze ima sa prošlom vlašću.

  -Siguran sam kad budete smenjeni sa mesta predsednika opštine i ako propadne Vaša advokatska kancelarija da će te biti odličan stend ap komičar. Ja se za vašu budućnost ne brinem. Nije problem što vi planirate i obećavate ali je problem što kad to ne bude ispunjeno vi ne priznate. – kazao je Jovanović

  Uvređen izlaganjem odbornika Gak je istakao da mu odgovara takav nivo „neukusa“ u izlaganju jer to vide birači i građani Inđije-

  -Pokazujete kako se ophodite i kako bi se ponašali da dođete na vlast što se neće desiti, na svu sreću. Vi ozbiljno gubite živce, naša porodična advokatska kancelarija postoji 40 godina i neće propasti samo zato što vi tako želite. Vi niste zreli ni da se zaposlite a ne da vršite vlast, ja sam spreman da vas preporučim da nađete posao i da živite kao normalan građanin koji svojim radom plaća porez. – uzvratio je Gak.

  Kritika upućena od strane opozicije vidno je uznemirila predsednika opštine koji je kritiku shvatio kao „napad na porodicu“ i porodični posao. U žučnu raspravu uključio se predsednik Skupštine Đorđe Dimić koji je zamolio da se u toku rasprave učesnici drže teme.

  Jovanović se ogradio od pokušaja predsednika opštine da polemiku odvede u smeru napada na porodicu dok je Gak Jovanoviću kazao da razume „ljubomoru jer porodicu čine otac i sin“.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika