• Gak: Vikend naselja u Inđiji će imati vodovodnu mrežu a investitor je buduća fabrika automobila

  Fabrika automobila, koja će se graditi u Inđiji, će biti investitor izgradnje vodovodne mreže iz koje će se snabdevati i vikend naselja, tvrdi predsednik opštne Inđija Vladimir Gak. Podsetimo da Vlada Srbije vodi pregovore sa čelnicima jedne velike automobilske kompanije o izgradnji njenog proizvodnog pogona u našoj zemlji a lokacija koje je predložena je opština […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Vikend naselja u Inđiji će imati vodovodnu mrežu a investitor je buduća fabrika automobila

  Fabrika automobila, koja će se graditi u Inđiji, će biti investitor izgradnje vodovodne mreže iz koje će se snabdevati i vikend naselja, tvrdi predsednik opštne Inđija Vladimir Gak.

  Podsetimo da Vlada Srbije vodi pregovore sa čelnicima jedne velike automobilske kompanije o izgradnji njenog proizvodnog pogona u našoj zemlji a lokacija koje je predložena je opština Inđija. Još uvek nije poznato o kojoj kompaniji je reč iako su mediji najčešće pisali o „japanskom partneru“.

  Potpisali smo Klauzulu ugovora koja reguliše zaštitu poslovne tajne i vrlo dobro znate da ne mogu da otkrivam detalje. Da, pregovoramo sa potencijalnim investitorom i nadam se da se i Vi radujete uspehu Inđije. – kazao je ranije za IN Medija prvi čovek opštine Inđija.

  Prema njegovim rečima, u poslednjih 6 meseci se vode pregovori sa potencijalnim investitorom iz automobilske industrije a jedan od uslova je bio i rešavanje problema vodosnabdevanja buduće fabrike automobila.

   – Poslednjih šest meseci idem svaki dan po tri puta maltene za Beograd, pregovaramo o fabrici vozila koja treba da bude u Inđiji. Fabrika koja je najveća u jugoistočnoj Evropi. – kazao je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, prilikom nedavnog susreta sa meštanima Krčedina.

  Gak tvrdi da je na njegov predlog dogovoreno sa Vladom Srbije da fabrika automobila bude investitor izgradnje vodovodne mreže iz koje bi se fabrika snabdevala.

  Znate šta je bio moj uslov, odakle vodosnabdevanje za tu fabriku? Voda se vuče iz Dunava, jer je predlog Vlade Srbije bilo da se voda vuče iz Dunava ali iz pravca Banovaca, koja bi išla uz auto – put, moje insistiranje je bilo da neću da potpišem projekat ako voda ne ide iz Beške, znate zašto? Zato što je to najbliže do industrijske zone u Inđiji i zato što ćemo sa tog vodovoda napojiti i sva vikend naselja vodom i to o trošku investitora. – kazao je Gak.

  Potencijalni investitor, o kome govori predsednik opštine Inđija,  bi prema onome što je navedeno u Pismu o namerama trebalo da uloži milijardu evra. Odbornici u lokalnom parlamentu su, 13. maja ove godine, podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija što je priprema za dolazak investitora koji još uvek nije poznat široj javnosti.

  Inicijativa za pokretanje postupka izmene Prostornog plana opštine Inđija podneta je od strane Razvojne agencije Srbije.

  Pomenutoj agenciji se obratio potencionalni ulagač sa Pismom o namerama u kojem se navodi mogućnost realizacije investicionog projekta u Republici Srbiji, u opštini Inđija, a koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih delova.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vlada-vodi-razgovore-sa-japanskim-gigantom-o-proizvodnji-automobila-u-indjiji/

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika