• Gak: Zanemarljivo je povećan porez na imovinu

  U odnosu na prethodnu godinu javni prihodi u Inđiji su povećani za milion evra, kazao je prvi čovek Opštine Vladimir Gak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Zanemarljivo je povećan porez na imovinu
  Foto: IN Medija

  On navodi da je dovođenje novih investitora razlog zbog čega su povećani javni prihodi i dodaje da povećanje u opštinskom budžetu nema veze sa poreskim obavezama građana.

  Predsednik opštine Inđija kaže da je u poslednje četiri godine porez na imovinu povećan cifrom koja je zanemarljiva.

  Više od milion evra se nalazi u budžetu u odnosu na prethodnu godinu a ono štro je i načelnik naglasio, što želim ja sada građanima da podvučem. Činjenica da taj rezultat nije ostvaren zato što smo mi podigli poreske obaveze prema građanima ili privredi, ne. Naprotiv, kao što je načelnik naveo primer ja ću ponoviti. Dakle u drugoj zoni, gde se i nalazi većini da kažemo kuća ili mesta stanovanja inđinčana to je za kuću od 110 kvadrata, 2018. godine, 4500 dinara na godišnjem nivou sada je to sa svim povećanjima, iz godine u godinu, na godinu dana nepunih 400 dinar. – tvrdi Vladimir Gak.

  On kaže da sje više od 65 miliona dinara uplatila kompanija Tojo Tajers.

  Imate više od 65 miliona direktno prihoda poreza na imovinu koji su platili japanci odnosno Tojo Tajers.  Sa druge strane imate naravno, takođe kroz sve ostale oblike, koje se tiču ne samo Tojo Tajersa nego i ostalih privrednih društava koje su ušle u sistem  javnih prihoda tako da je to upravo ono što smo i najavljivali i govorili koliko je važno, koliko je veliki značaj svake investicije koja dođe. Ne samo po pitanju zaposlenja, po pitanju plate nego po pitanju onoga ššto najviše puni budžet građana opštine Inđija odnosno porez na imovinu. – kazao je između ostalog Gak.

  Podsetimo da je predsednik opštine Inđija, 18. decembra prošle godine, rekao da su subvencije Tojo Tajersu bila dobra odluka.

  Subvencije koje smo dali Tojo Tajersu je odluka koju bih sto hiljada puta ponovio. – kazao je u decembrau Vladimir Gak.

  Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je 2020. godine subvencije od 41 miliona evra japanskoj kompaniji Tojo tajers

  Kada se dodeljenoj subvenciji doda vrednost poklonjenog zemljišta, 64 hektara koje je Poreska uprava procenila na oko tri miliona evra, po iznosu dobijene pomoći, nešto više od 84.000 evra po radniku, Tojo Tajers se svrstao u sam vrh „top liste“ po visini subvencija po glavi zaposlenog, odmah iz Fijata koji je prema nekim nepotvrđenim računicama dobio 150.000 evra za svakog radnika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija