• Gašić ostaje ministar policije, za njegovu smenu glasalo 37 poslanika

  Poslanici u Skupštini Srbije nisu danas izglasali nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, jer je protiv nepoverenja ministru glasalo 148 poslanika, a 37 za. Ministar nije prisustvovao glasanju, a opozicioni poslanici razvili su transparent na kojem je pisalo „Srbija protiv nasilja“. Sednica o poverenju Gašiću počela je 15. juna, a njegovu smenu tražio je 61 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gašić ostaje ministar policije, za njegovu smenu glasalo 37 poslanika

  Poslanici u Skupštini Srbije nisu danas izglasali nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, jer je protiv nepoverenja ministru glasalo 148 poslanika, a 37 za.

  Ministar nije prisustvovao glasanju, a opozicioni poslanici razvili su transparent na kojem je pisalo „Srbija protiv nasilja“.

  Sednica o poverenju Gašiću počela je 15. juna, a njegovu smenu tražio je 61 poslanik opozicije.

  Gašićeva smena zahtevana je posla dva masovna zločina, 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i 4. maja u okolini Mladenovca.

   Osim poverenja Gašiću, poslanici su razmatrali i izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga, kao i predlog za osnivanje Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava, ali i utvrđivanja propusta i odgovornosti nadležnih.

  Poslanici su danas glasali samo o tački dnevnog reda koja se odnosi na poverenje Gašiću, dok će rasprava o ostalim tačkama dnevnog reda, među kojima će biti i smena ministra privrede Radeta Baste, biti nastavljena u ponedeljak u 10 časova.

  Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić naveo je ranije da se po Poslovniku o poverenju članu vlade glasa čim se završi rasprava.

  Bratislav Gašić se na poziciji ministra unutrašnjih poslova nalazi od 26. oktobra 2022. godine, a pre toga bio je direktor Bezbednosno-informativne agencije, kao i ministar odbrane.

   Sa mesta ministra odbrane smenjen je početkom 2016. godine, nakon seksističkih izjava upućenih jednoj novinarki.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]