• Gasovodna mreža stiže u vikend zonu Krčedin, Čortanovci ali i do vinarije Šapat

  Tokom ove godine gasovodna mreža na teritoriji opštine Inđija širiće se na vikend zone i ka pojedinim krakovima ulica do kojih mreža nije izgrađena, saopšteno je iz lokalne samouprave. Izgradnju glavnog cevovoda u krčedinskoj vikend zoni inđijsko Javno preduzeće „Ingas“ završava ovih dana, Urađeno je više od 5 kilometara glavne distributivne mreže, nakon čega se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gasovodna mreža stiže u vikend zonu Krčedin, Čortanovci ali i do vinarije Šapat

  Tokom ove godine gasovodna mreža na teritoriji opštine Inđija širiće se na vikend zone i ka pojedinim krakovima ulica do kojih mreža nije izgrađena, saopšteno je iz lokalne samouprave.

  Izgradnju glavnog cevovoda u krčedinskoj vikend zoni inđijsko Javno preduzeće „Ingas“ završava ovih dana, Urađeno je više od 5 kilometara glavne distributivne mreže, nakon čega se pristupilo izgradnji krakova ka drugim delovima naselja.

  Distributivna mreža izgrađena je u delu od Кrčedina do policijskog odmarališta. Odmah nakon završetka radova izvršiće se tehnički prijem, koji je preduslov za priključenje potrošača na mrežu.

  U planu „Ingasa“ je dalja izgradnja mreže u krčedinskoj i čortanovačkoj vikend zoni.

  Plan Javnog preduzeća za distribuciju gasa „Ingas“ da u ovoj godini izgradi 10 kilometara gasovodne mreže u svim naseljenim mestima Opštine Inđija, pre svega, u Krčevinama, Beški, Novom Slankamenu, Čortanovcima.

  Predračunska vrednost radova na gasovodnoj mreži u Novom Slankamenu iznosi 11.067.017,00 dinara.

  Vodovodna kao i gasovodna mreža vode ka vinariji Šapat koja je u vlasništvu građevinske firme Milenijum tim . Ova frima se dovodi u vezu sa vrhom Srpske napredne stranke.

  Radovi na proširenju gasovodne mreže u vikend zonama kod Novog i Starog Slankamena podrazumevaju oko 5 kilometara gasovoda u vikend zonama i vinogradima,. Predračunska vrednost tih radova iznosi 11.067.017,00 dinara.

  Parcela u Novom Slankamenu gde se izvode radovi na proširenju gasovodne mreže je u naseljenom mestu tačnije u ulici Cara Dušana dok radovi koji se izvode u Starom Slankamenu su u vikend zoni gde su smeštene “kuće za odmor”, voćnjaci i vinogradi .Radovi su u delu “Počenta” u Starom Slankamenu gde se nalazi vinarija Šapat.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, je lokalnim medijima rekao da su radovi u Novom i Starom Slankamenu neophodni zbog razvoja turizma.

  – Ne možemo pričati o ozbijnim turističkim potencijalima ako vi imate dve,tri ili četiri najlepše vinarije u orkuženju, upravo a tom potezu, a nemate gas, nemate vodu, nemate ništa. Pa kako da razvijamo turizam? – kazao je Gak.

  U prošloj godini, prema ranijim navodima lokalne samouprave, izgrađeno je 2,8 km gasovoda u Krčevinama, a u planu je, u skladu sa uslovima na terenu, izgradnja još kilometar gasovoda u ovom inđijskom naselju, koje iz vikend zone prerasta u pravo stambeno naselje.

  Ove godine planirano priključenje 250 pojedinačnih i 17 grupnih korisnika gasa.

  Foto: Opštine Inđija

  V.Marinčić (IN Medija)

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izgradnja-vodovodne-mreze-do-vinarije-koja-je-u-vlasnistvu-milenijum-tima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija