• GG Građanin: Kampanja protiv nas prevazilazi granice ljudskosti i dostojanstva

  Na društvenoj mreži Fejsbuk se ovih dana mogu videti sponzorisane objave u kojima se na brutalan i primitivan, seksistički način napadaju odbornici GG “Građannin”. Stranica na kojoj se objavljuju neprimereni postovi je napravljena 29. oktobra 2015. godine pod nazivom “Dnevna doza Dragana Torbice”. Već drugog novembra iste godine ime je promenjeno u “Torbica na Fejsbuku” […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GG Građanin: Kampanja protiv nas prevazilazi granice ljudskosti i dostojanstva

  Na društvenoj mreži Fejsbuk se ovih dana mogu videti sponzorisane objave u kojima se na brutalan i primitivan, seksistički način napadaju odbornici GG “Građannin”.

  Stranica na kojoj se objavljuju neprimereni postovi je napravljena 29. oktobra 2015. godine pod nazivom “Dnevna doza Dragana Torbice”. Već drugog novembra iste godine ime je promenjeno u “Torbica na Fejsbuku” Pre godinu dana, tačnije 22. marta 2020. godine administatori još jednom menjaju ime u “Uživo na Flejsbuku” koje stranica i danas nosi.

  Scereenshot : Uživo na Flejsbuku

  Iako je naglašeno da je reč o stranici koja se bavi humorom, ono što se objavljuje na istoj prevazilazi zdrav razum. Meta administratora su odbornici opozicione grupe građana “Građanin” u lokalnom parlamentu. Kako za IN Medija kažu, oni prihvataju svaku vrstu kritike:

  Onaj ko ovo čini, čini pre svega štetu zajednici, jer se onda politika pretvara u blato, a to nikako ne bi smelo.

  Političke stranke koje imaju svoje odbore u Inđiji za sada nisu reagovali međutim odbornici Građanina kažu da su optimisti.

  Po prirodi smo uvek optimisti, i nadamo se da će i drugi politički akteri osuditi skandalozne objave. To nije politika. Danas sutra meta seksističkih uvreda mogu biti i njihove majke, sestre, bake, prijateljice…Prihvatamo sve vrste kritika, ali ovo što neki pojedinci rade prevazilazi granice ljudskosti i dostojanstva. Kad god neko u komentarima vređa naše političke protivnike, mi te komentare uklanjamo. Promakne koji, zato i molimo ljude da nas obaveste kada vide tako nešto.  Onaj ko ovo čini, čini pre svega štetu zajednici, jer se onda politika pretvara u blato, a to nikako ne bi smelo – napominju iz Građanina.

  Screenshot: Uživo sa Flejsbuka

  Šef odborničke grupe “Građanin”, Strahinja Jovanović smatra da je kampanja za izbore već krenula i da su ovakvi postovi deo nje.

  –  Kampanje jeste krenula, i čini mi se da ove objave stvaraju kontra efekat. Poznajemo mnoge članove i simpatizere vladajuće partije koji se zgražavaju nad ovim. Kome uvrede na nečiji račun mogu biti smešne? Najgore je od svega, baka na koju se odnosi ogavna šala je javno govorila da podržava predsednika republike. Ako neko i želi ovakvim objavama da ostvari političku korist, to ne samo da nije uspeo, šta više dogodilo se suprotno.

  Podsetimo, na nedavnim protestima koji su organizovali stanovnici drugog dela Ulice Kralja Petra kao i Kamenove, prisutan je bio i Jovanović. Brutalna kampanja na društvenoj mreži Fejsbuk upravo je intenzivirana nakon pomenutih protesta. Strahinja Jovanović kaže za IN Medija da nije isključeno da je i to bila neka vrsta povoda da njega i kolege na jedan brutalan način napadnu. Mada, kako kaže, Građanin svakodnevno ukazuje na problem sa kojima se susreću stanovnici opštine Inđija.

  Ni sam više ne znam sa čim može da bude povezano jer mi svakoga dana objavimo nešto što zasmeta pojedincima. Pretpostavljamo ko stoji iza ovih objava, ali nemam dokaz za to. Radi se o pojedincima, i ne mislim da  većina članova vladajuće partije podržava ovo. U prilog tome govori, što su pojedinice kolege iz vladajuće većina podržale Dunju, što javno što privatno – kaže Jovanović i dodaje:

  U Skupštini možemo da budemo politički protivnici i da suočimo mišljenje, ali van Skupštine pre svega treba da budemo dobre komšije i sugrađani, gde ćemo jedni druge podržati kada se desi ovako nešto.

  Božidar Sudžum, Dunja Orlović i Strahinja Jovanović

  Ovo nije prvi put da se na primitivan način obračunava sa političkim protivnicima. Pred izbore koji su održani 2016. godine takođe je postojala slična Fejsbuk stranica “Javnost Inđije” koja je sa istim “potpisom” blatila, ne samo političke protivnike već i novinare kao i obične građane Inđije za koje su procenili da ne podravaju dolazak na vlast Srpske napredne stranke.

  Nakon što je u junu 2016. godine oformljena nova vlast u Inđiji koju od tada čine predstavnici SNS-a, stranica je ugašena.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika