• GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka komunalnog otpada, kao i dosta kabastog otpada koji je zatim odnešen na opštinsku deponiju, navodi se u saopštenju ove grupe građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  Pre toga, u Beški desetak aktivista i aktivistkinja je očistilo park “Кarlshuld” i popravilo klupu u njemu, a zatim i park “Danica Jovanović”.

  Кod nas nema mnogo priče i velike politike. Nas zanimaju konkretni rezultati i rad za svako od naseljenih mesta naše opštine. – rekao je tom prilikom Živan Živanović u ime Užeg tima GG „Inđija i ti“.

  Zaštita životne sredine je jedna od  vrednosti oko kojih smo se okupili pre četiri godine i na kojima insistiramo, – podsetio je on.

  Sakupili smo otpad da pokažemo da nije teško odvojiti par sati za lepši i uređeniji život.  Sa druge strane, bili smo tu i bilo nam je važno uklanjanje deponija u Novim Кarlovcima, Novom Slankamenu, Maradiku i Кrčedinu. Bila nam je važna i sadnja onih 700 platana na putu Novi karlovci-Novi Slankamen, ili, evo održavanje zelenila oko škole u Jarkovcima pre mesec dana. Građani to znaju i zato nam je i odziv na akcije dobar.- ukazao je Živanović..

  U saopštenju se navodi da je doneta odluka da sed slične akcije uskoro ponove i u drugim naseljenim mestima opštine Inđija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika