• Godine prođu, rekonstrukcija nikad

  Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija, odbornici vladajuće većine su podržali peti po redu rebalans budžeta. Kako je nakon sednice lokalnog parlamenta izjavio predsednik opštine Vladimir Gak, korekcija u opštinskoj kasi bila je neophodna zbog realizacije kapitalnih projekata. Među tim kapitalnih projektima je, između ostalog,  rekonstrukcija gradskog Trga u Inđiji ali i gradske pijace.  Oba […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Godine prođu, rekonstrukcija nikad

  Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija, odbornici vladajuće većine su podržali peti po redu rebalans budžeta. Kako je nakon sednice lokalnog parlamenta izjavio predsednik opštine Vladimir Gak, korekcija u opštinskoj kasi bila je neophodna zbog realizacije kapitalnih projekata.

  Među tim kapitalnih projektima je, između ostalog,  rekonstrukcija gradskog Trga u Inđiji ali i gradske pijace.  Oba projekta najavljuju se već godinama unazad.

  Podsetimo, sredinom 2018. godine Opština Inđija izradila je projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg.

  Centralni park bi, prema najavama nadležnih, sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje. Vrednost projekta koji se finansira iz budžeta opštine iznosi oko 60 miliona dinara.

  Ispod mesta na kojem su predviđeni radovi pronađena je velika cisterna koja je nekad služila za mazut kojim su se grejali okolni objekti, što je odložilo radove.  Realizacija projekta je najavljivana i za 2019. godinu zatim 2020. u kojoj su kapitalni projekti zaustavljeni zbog pandemije koja je još uvek akuelna.

  Čeka se novi izgled

  Međutim,  i prošla vlast je imala priču o izgradnji novog trga u centru Inđije ali na drugoj lokalciji. Naime,  davne 2012. godine su trebali da počnu radovi na trgu u neposrednoj blizini zgrade opštine. Plan je bio da se nakon rekonstrukcije jugozapadnog krila zgrade Opštinske uprave u Inđiji uredi prostor između ovog objekta i Galerije Kuće Vojnovića. Taj trg bi prema idejnom rešenju koje je tada urađeno trebao da se zove Trg mladenaca.

  U Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja Javnog preduzeća za upravljanje putevima i parkiralištima „Inđija put“, za 2019. godinu se navodi da su građevinske dozvole na osnovu njih prestale da važe, a investicije za koje su urađeni u periodu od 2009. do 2016. godine nisu ni započete.

  Decenija rekonstrukcije pijace

  Kada je reč o gradskoj pijaci, njena rekonstrukcija najavljuje se već skoro deset godina a gotovo sigurno su predstavnici lokalne vlasti u Inđiji 2013. godine najavili da je upravo to godina kada će do realizacije projekta doći. Gradska pijaca i njeno “novo ruho” je bila i jedna od glavnih tema u predizbornoj 2015. godini ali, radovi nisu dočekali ni novu vlast koja se formirala 2016. godine.

  Ipak, i nova vlast je imala godinu u kojoj će doći do rekonstrukcije i to je upravo ona godina kada se prvi put pominje rekonstrukcija trga u Inđiji, dakle 2018.

  Krajem te godine, očekivali su iz JKP Komjunalac,  trebalo je da se počne sa radovima na dugo očekivanoj rekonstrukciji. Pojedni lokalni mediji su pompezno najavili da će u okviru gradske pijace biti postavljena i garaža .

  I 2019. godina je bila godina kapitalnih projekata. Predstavnici lokalne vlasti su kao najznačajnije projektu tada najavili  rekonstrukcija i izgradnja gradske pijace i rekonstrukcija odnosno izgradnja novog trga

  Očekujemo da ćemo u aprilu imati već završen gradski trg, a sam centar Inđije dobiće moderan izgled, kakav zaslužuje godinama.– izjavio  je, u decembru 2018. godine,  Vladimir Gak

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]