• Godinu dana zatvora odnosno tri godine uslovno za pretnje urednici IN Medija

  Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključio je sporazum o priznanju krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti sa S.J iz Beočina zbog pretnji koje je uputio glavnoj i odgovornoj urednici portala IN Medija Verici Marinčić. Njemu je utvrđena kazna zatvora u trajanju jedne godine koja neće biti izvršena ukoliko okrivljeni u roku od tri godine ne učini novo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Godinu dana zatvora odnosno tri godine uslovno za pretnje urednici IN Medija

  Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključio je sporazum o priznanju krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti sa S.J iz Beočina zbog pretnji koje je uputio glavnoj i odgovornoj urednici portala IN Medija Verici Marinčić. Njemu je utvrđena kazna zatvora u trajanju jedne godine koja neće biti izvršena ukoliko okrivljeni u roku od tri godine ne učini novo krivično delo.

  Okrivljeni je krajem marta u stanju uračunjivosti, ugrozio sigurnost novinarke Verice Marinčić pretnjom da će napasti njen život i telo, uputivši joj pretnje preko društvene mreže Fejsbuk.

  Reagujući na tekst o „svešteniku kojeg je policija iznela iz Lidla u Inđiji“ krajem marta ove godine, S.J je urednici IN Medija na lični Fejsbuk  profil uputio pretnje. Prva poruka koja je poslata glasila je:

  „Veruj mi da ćeš ujutru imati rok 20 min da sve negiraš i izbrišeš jadnice. Vidimo se ujutru.

  Nakon te stigla je još jedna poruka sa pitanjima: kako si i da li spavaš?

  Marinčić je odgovorila da ne zna o čemu se radi.

  Usledila je i treća poruka: Ja ili ti, dosta znam toga o tebi, pa bi moglo i to sad da se objavi kao što i hoće već ujutru, a znaš i ti. Vidimo se, lepo spavaj.“

  Muškarac koji je uputio pretnje kasnije je prvu poruku izbrisao, ali je ostala sačuvana.

  Ove pretnje su odmah prijavljene Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, zatim je član Stalne radne grupe za bezbednost novinara i pravnik u Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) Rade Đurić, podneo  prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

  Krajem jula sudu je dostavljen sporazum o priznanju krivičnog dela, zaključen između Višeg javnog tužilaštva sa jedne, okrivljenog i njegovog branioca sa druge strane. U sporazumu je konstatovano da okrivljeni S.J priznaje izvršenje navedenog krivičnog dela, te su se obe strane saglasile da se optuženom izrekne uslovna osuda. Njemu je utvrđena kazna zatvora u trajanju jedne godine koja neće biti izvršena ukoliko okrivljeni u roku od tri godine ne učini novo krivično delo.

  Upućenim pretnjama S.J  je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti član 138. stav 3  u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

  IN Medija

  Tekst zbog kog su izrečene pretnje:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/policija-iznela-indjijskog-svestenika-iz-lidla-zbog-neprimerenog-ponasanja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]