• Google Mape dodaju veoma korisne funkcije: Putarine i detalji

  Google je najavio nekoliko značajnih unapređenja za Google Mape koje bi trebalo korisnicima da olakšaju putovanja i planiranje putovanja. Promene uključuju mogućnost prikaza cene putarine na odabranoj ruti. Kako putarine znaju biti značajna stavka u ukupnoj ceni putovanja, Google Mape će ubuduće davati preciznu procenu troškova. Takođe, ukoliko postoje altenativni putevi bez plaćanja putarine, Mape […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Google Mape dodaju veoma korisne funkcije: Putarine i detalji

  Google je najavio nekoliko značajnih unapređenja za Google Mape koje bi trebalo korisnicima da olakšaju putovanja i planiranje putovanja.

  Promene uključuju mogućnost prikaza cene putarine na odabranoj ruti. Kako putarine znaju biti značajna stavka u ukupnoj ceni putovanja, Google Mape će ubuduće davati preciznu procenu troškova.

  Takođe, ukoliko postoje altenativni putevi bez plaćanja putarine, Mape će i to ponuditi kao moguću rutu.

  Pored toga, u navigaciju su dodati novi detalji. Na putevima će se prikazivati lokacije semafora, „Stop“ znakova, ali i mnoge druge stvari koje mogu da budu interesantne. U određenim gradovima će biti prikazane širine puteva i broj traka, a biće dostupne na Android Auto i Apple CarPlay sistemima.

  Dodatni noviteti samo za iOS

  Nove opcije će već tokom ovog meseca biti dostupne na Androidu i iOS-u za više od 2.000 puteva na kojima se naplaćuje putarina. U početku će raditi u Sjedinjenim Državama, Indiji, Indoneziji i Japanu, a nove države će biti dodavane ubrzo nakon toga.

  Neke novitete će dobiti samo korisnici iOS-a. U pitanju je novi vidžet koji će omogućiti lakši pristup rutama, Google Maps Apple Watch će prikazivati rute i preko definisanih prečica (recimo, klikom prečice za kuću na Apple Watch-u, pokrenuće se navigacija do nje, za šta je ranije bilo potrebno da se pokrene iOS aplikacija).

  Sve nove opcija i unapređenja će biti dostupna korisnicima u narednih nekoliko nedelja.

  Naslovna fotografija: Creative Art
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI