• Google Mape uskoro će pokazivati cenu putarine

  Google planira da svoje mape učini još upotrebljivijim za korisnike. Glavna funkcija koju će dodati je automatski prikaz cena putarine na putevima, autoputevima i mostovima. Informacija će najverovatnije biti prikazivana na naplatnim mestima duž rute ili ukupna cena putovanja u jednom smeru. Tako će korisnici pre nego što odaberu rutu dobiti sve relevantne informacije o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Google Mape uskoro će pokazivati cenu putarine

  Google planira da svoje mape učini još upotrebljivijim za korisnike. Glavna funkcija koju će dodati je automatski prikaz cena putarine na putevima, autoputevima i mostovima.

  Informacija će najverovatnije biti prikazivana na naplatnim mestima duž rute ili ukupna cena putovanja u jednom smeru. Tako će korisnici pre nego što odaberu rutu dobiti sve relevantne informacije o istoj. Moći će da biraju između brže i sporije, ali i jeftinije ili skuplje rute.

  Google Mape su trenutno u procesu identifikacije putarina širom sveta, ali same cene još uvek nisu ubačene u aplikaciju. Ova opcija se usvaja iz Waze, aplikacije za navigaciju koju je Google kupio pre nekoliko godina. U njoj su cene putarine ubačene još 2018. godine.

  Ovo će svakako biti veoma korisna inovacija za korisnike koji redovno putuju autoputevima ili drugim putevima koji se potencijalno naplaćuju i omogućiće precizniju kontrolu troškova pri putovanju.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA