• Google Mape uvode veoma korisnu opciju

  Google je najavio novu opciju za svoje mape koja bi trebalo da olakša putovanja milionima korisnika. Prema najavi kompanije, Mape će sada prikazivati cenu putarine pre puta, a u saopštenju koje je objavljeno tom prilikom piše da se procene oslanjaju na „pouzdane informacije dobijene od lokalnih vlasti“, uključujući detalje o tome da li ruta podrazumeva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Google Mape uvode veoma korisnu opciju

  Google je najavio novu opciju za svoje mape koja bi trebalo da olakša putovanja milionima korisnika.

  Prema najavi kompanije, Mape će sada prikazivati cenu putarine pre puta, a u saopštenju koje je objavljeno tom prilikom piše da se procene oslanjaju na „pouzdane informacije dobijene od lokalnih vlasti“, uključujući detalje o tome da li ruta podrazumeva propusnicu koja postoji u pojedinim zemljama.

  Opcija za prikazivanje cene putarine moći će da se uključi u okviru podešavanja aplikacije, a ukoliko korisnik ne želi da plaća putarinu, tu je i opcija za izbegavanje naplatnih rampi koja je uvedena pre nekoliko godina.

  Google je novinu već najavio u aprilu, a sada se polako pojavljuje na uređajima sa iOS i Android operativnim sistemima u pojedinim delovima sveta.

  Trenutno je nova opcija dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Japanu i Indoneziji, a uskoro, prema tvrdnjama kompanije, stiže u još zemalja.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI