• Google menja Mape u Srbiji, evo šta je sve novo

  Opcije do nedavno dostupne samo na severnoameričkom kontinentu, uskoro će biti dostupne i u Srbiji. Novine se tiču navigacije, putanja i zelene agende na koju se veliki tehnološki giganti sve više fokusira poslednjih godina. Prva novina je da Google Mape nadalje neće nuditi korisnicima najbržu rutu do neke lokacije, već onu koja troši najmanje resursa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Google menja Mape u Srbiji, evo šta je sve novo

  Opcije do nedavno dostupne samo na severnoameričkom kontinentu, uskoro će biti dostupne i u Srbiji.

  Novine se tiču navigacije, putanja i zelene agende na koju se veliki tehnološki giganti sve više fokusira poslednjih godina.

  Prva novina je da Google Mape nadalje neće nuditi korisnicima najbržu rutu do neke lokacije, već onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu.

  Ova opcija je prvo uvedena u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi prošle godine, a iz kompanije tvrde da je od tada umanjena emisija ugljen-dioksida ekvivalentna sklanjanju 100.000 automobila sa ulice.

  Cilj kompanije je da u narednom periodu navikne milione svojih korisnika na eko rute, koje će biti primarno predlagane u aplikaciji.

  Google će ažurirati i unaprediti navigaciju javnim prevozom. Stanice i koraci će biti precizniji i dostupni u još većem broju gradova, a prioritet će imati električni autobusi, vozovi, tramvaji i metro.

  Kompanija je olakšala i saradnju sa gradskim upravama u cilju preciznijeg, čistijeg i kvalitetnijeg javnog prevoza.

  Pored toga, Google uvodi i novine u pretragu letova na pretraživaču. Kompanija će ubuduće predlagati letove koji nisu samo najpovoljniji, već i koji su najmanje štetni po životnu sredinu. Ova promena je već počela da se primenjuje u nekim delovima sveta, a uskoro će biti dostupna globalno.

  Nove opcije stižu u Srbiju i ostatak Evrope tokom narednih nekoliko nedelja.

  Naslovna fotografija: CreativeArt/ Freepik
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI