• Gorela i novosadska deponija, požar lokalizovan

  Nakon beogradske, zapalila se i novosadska deponija, ali je požar dosta manji i vatra je izazvala manje probleme nego u Beogradu. Požar na gradskoj deponiji u Novom Sadu, koji je izbio u ponedeljak oko 16.30 časova je pod kontrolom, kažu u gradskoj  upravi, prenose mediji. Kako se uverila ekipa 021.rs, jutros se iznad deponije video […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gorela i novosadska deponija, požar lokalizovan

  Nakon beogradske, zapalila se i novosadska deponija, ali je požar dosta manji i vatra je izazvala manje probleme nego u Beogradu.

  Požar na gradskoj deponiji u Novom Sadu, koji je izbio u ponedeljak oko 16.30 časova je pod kontrolom, kažu u gradskoj  upravi, prenose mediji.

  Kako se uverila ekipa 021.rs, jutros se iznad deponije video slab dim, što je i bilo očekivano, jer je kod ovakvih požara na smetlištima nekada potrebno i po više od jednog dana da se potpuno zaguši plamen i dim.

  Radio 021 objavio je i snimak deponije iz drona, snimljen juče, dok je ona još gorela.

  Na terenu su i dalje vidljive razne ekipe javnih preduzeća koje rade na gašenju požar.

  Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović izjavila je da je vatra izbila na delu deponije koji nije aktivan i gde se ne donosi otpad, a da je brzom reakcijom sprečeno dalje širenje vatre. Prema njenim rečima, vatra nije zahvatila veću površinu.

  Iako za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o uzrocima požara, nezvanično se može čuti da se sumnja da se radi o samozapaljenju i da se upalio lako zapaljivi metan koji se probio iz donjih slojeva, što je već godinama i uzrok požara na deponiji, piše portal 021.rs. Poslednji veći požar dogodio se 2019. godine, a radnici sa kojima su novinari tog portala pričali su naveli da im se čini da je ovo daleko manji požar nego neki raniji.

  Foto: ilustracija, jmv 
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]