Gorela i novosadska deponija, požar lokalizovan

Categories VESTI, VojvodinaPosted on

Nakon beogradske, zapalila se i novosadska deponija, ali je požar dosta manji i vatra je izazvala manje probleme nego u Beogradu.

Požar na gradskoj deponiji u Novom Sadu, koji je izbio u ponedeljak oko 16.30 časova je pod kontrolom, kažu u gradskoj  upravi, prenose mediji.

Kako se uverila ekipa 021.rs, jutros se iznad deponije video slab dim, što je i bilo očekivano, jer je kod ovakvih požara na smetlištima nekada potrebno i po više od jednog dana da se potpuno zaguši plamen i dim.

Radio 021 objavio je i snimak deponije iz drona, snimljen juče, dok je ona još gorela.

Na terenu su i dalje vidljive razne ekipe javnih preduzeća koje rade na gašenju požar.

Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović izjavila je da je vatra izbila na delu deponije koji nije aktivan i gde se ne donosi otpad, a da je brzom reakcijom sprečeno dalje širenje vatre. Prema njenim rečima, vatra nije zahvatila veću površinu.

Iako za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o uzrocima požara, nezvanično se može čuti da se sumnja da se radi o samozapaljenju i da se upalio lako zapaljivi metan koji se probio iz donjih slojeva, što je već godinama i uzrok požara na deponiji, piše portal 021.rs. Poslednji veći požar dogodio se 2019. godine, a radnici sa kojima su novinari tog portala pričali su naveli da im se čini da je ovo daleko manji požar nego neki raniji.

Foto: ilustracija, jmv 
IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *