• Građani Stare Pazove kažu – pit bul sam šeta ulicom, napada pse lutalice

  Građani Stare Pazove uznemireni su jer  je u petak, kako javljaju, u centru mesta viđen američki pit bul da šeta sam, bez vlasnika, oko stambenih zgrada, prenosi N1. – Stara Pazova već duži period ima problem sa lutalicama kojima je omogućeno nesmetano kretanje po ulicama, u centru, ne u poljima. I ovaj pas je bio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani Stare Pazove kažu – pit bul sam šeta ulicom, napada pse lutalice

  Građani Stare Pazove uznemireni su jer  je u petak, kako javljaju, u centru mesta viđen američki pit bul da šeta sam, bez vlasnika, oko stambenih zgrada, prenosi N1.

  Stara Pazova već duži period ima problem sa lutalicama kojima je omogućeno nesmetano kretanje po ulicama, u centru, ne u poljima. I ovaj pas je bio u društvu okolnih lutalica. Udruženje za zaštitu životinja Stara Pazova – Foksi upoznato je s problemom i isti odbacuje. Naime, prema udruženju, veliki broj ljudi se žalio, a oni tvrde da je pas vlasnički i da se otrgao vlasniku. – kaže za portal N1 stanovnica Pazove Jelena Janjić.

  Ona navodi i da je primećeno da pas napada druge lutalice i dodaje da su stanovnici uplašeni za svoju bezbednost i bezbednost dece, jer se radi o opasnom psu.

  Portal navodi da im je poslat i snimak psa.

  Prema pravilniku, pas koji se drži kao kućni ljubimac, a koji može da prestavlja opasnost za okolinu (opasan pas), prema pravilniku, jeste „bilo koja jedinka te vrste, izuzev službenog psa, koja je“:

  1) bez očiglednog povoda napala čoveka i nanela mu telesne povrede ili smrt;

  2) bez očiglednog povoda napala drugog psa i nanela mu teške telesne povrede ili smrt;

  3) uzgajana, odnosno dresirana za borbe pasa ili nađena u organizovanoj borbi sa drugim psom;

  4) namenjena za čuvanje imovine ili kao telesni čuvar;

  5) rase pit bul terijer ili mešanac te rase, koji ne potiče iz kontrolisanog uzgoja;

  6) rase bul terijer, staford terijer, američki staford terijer i mini bul terijer ili mešanac tih rasa.

  Opasnog psa može da drži samo punoletno lice koje nije kažnjavano, odnosno protiv koga nije pokrenut postupak zbog kaznenih dela protiv života i tela, imovine, javnog reda i mira, kao i kaznenih dela zloupotrebe opojnih droga, ubijanja i zlostavljanja životinja, odnosno drugih dela iz oblasti dobrobiti životinja i drugih kaznenih dela koja u sebi sadrže elemente nasilja, stoji u pravilniku.

  Opasne pse mogu da izvode samo punoletna lica, i to uz brnjicu i na povocu, u skladu sa posebnim propisom.

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina