• GrađanIN: Lokalna vlast da prestane sa diskriminacijom novinara IN Medije

  Pokret Građanin reagovao je nakon objave našeg portala da ulaz na koncert Zdravka Čolića predviđen za medije nije namenjen novinarima IN Medija portala. Kako je javila naša novinarka Verica Marinčić, obezbeđenje joj nije dozvolilo ulaz u prostor u kom se već nalaze mediji bliski režimu u Srbiji i Inđiji. Marinčić je navela da i pored […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GrađanIN: Lokalna vlast da prestane sa diskriminacijom novinara IN Medije

  Pokret Građanin reagovao je nakon objave našeg portala da ulaz na koncert Zdravka Čolića predviđen za medije nije namenjen novinarima IN Medija portala.

  Kako je javila naša novinarka Verica Marinčić, obezbeđenje joj nije dozvolilo ulaz u prostor u kom se već nalaze mediji bliski režimu u Srbiji i Inđiji.

  Marinčić je navela da i pored toga što je pokazala novinarsku legitimaciju (članica je Nezavisnog udruženja novinara Srbije) njoj nije dozvoljen ulaz.

  Novinarka IN Medija je rekla da je obezbeđenje tražilo dozvolu od člana Kabineta predsednika Opštine,  Nikole Došena, koji je rekao obezbeđenju da Verica ne može da uđe.

  U svom saopštenju, pokret Građanin je pozvao lokalnu vlast da prestane sa diskriminacijom novinara IN Medije.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/diskriminacijom-in-medije-opstina-krsi-zakon/?fbclid=IwAR2nwPe0O3hPVvn5SZRkBmci-Bxf1HP-aNWEwMGVwvlRRp3ba5BBIy8vm7E

  Saopštenje pokreta Građanin prenosimo u celosti:  

  Možemo da razumemo da nam u opštini nedostaju stvari od egzistencijalnog značaja, za nekog to nisu prioriteti. Možemo da razumemo i da nakon toga i umesto toga se basnoslovno ulaže u zabavu, po principu „gladan si, daću ti žvakaću gumu„, ali ne možemo da razumemo nedoslednost, netransparentnost i razdvajanje, jer ovo je opština svih nas, pa je tako i sve pod pokroviteljstvom opštine društvena svojina. Sve poslednje navedeno nije se podrazumevalo što se tiče Scena festa, jer je upravo  novinarki portala Inmedija Verici Marinčić bio zabranjen pristup.

  Toliko o slobodi medija, ali to ništa nije novo, novo je probijena granica bezobrazluka, jer ukoliko je stvarno šegačenje sa dovođenjem „najslavnijih zvezda“ koje nesumnjivo jesu nastupile, toliko dobro za sve nas, čemu onda strah da će možda novinar koji nastoji da bude više objektivan nego kritičan prema ovoj vlasti napisati nešto kritično povodom ovoga i čemu narativ da je ovo sve borba ljubavi protiv mržnje?

  Poštujemo da neko misli da je nepogrešiv, ne uređujemo bilo čiju politiku, poštujemo dok god to nije na nečiju štetu, a ovo je oštetilo građane za možda objektivniji sud i izveštaj od onih medija kojima je prisustvo dozvoljeno.

  Dok god je tako, demokratija neće udahnuti život na našem prostoru, mediji neće upumpavati kiseonik u našu javnost, a „istorijski rezultati“, zasnovane na „ljubavi“ čitajte mržnji i ucenama, uz svo poštovanje izborne volje građana će lakše opravdati da je stvarno potrebniji festival zabave od lekara u Domu zdravlja, obilaznice, pothodnika i ostalih stvari koje život u našoj opštini čine nedostojnim evropske civilizacije 21. veka.

  Pozivamo inđijsku vlast da hitno prestane sa diskriminacijom novinara portala IN Medija i da im omogući da bez ikakvih problema informišu javnost o važnim pitanjima za sve građane opštine.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-lokalna-vlast-i-dalje-diskriminise-novinare/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija