• Građevinska dozvola za kanalizacionu mrežu u Jarkovcima

  Odeljenje za urbanizam, na zahtev Opštine Inđija, izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju kanalizacione mreže na parcelama u Jarkovcima, u katastarskoj opštini Ljukovo. Ukupna dužina cevovoda kanalizacije prečnika OD250 je oko 6624 metara, a potisnog cevovoda prečnika OD110 je oko 33 metra, navodi se u lokacijskim uslovima. Kako je navedeno , radovi će se sprovoditi, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građevinska dozvola za kanalizacionu mrežu u Jarkovcima
  Foto: IN Medija

  Odeljenje za urbanizam, na zahtev Opštine Inđija, izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju kanalizacione mreže na parcelama u Jarkovcima, u katastarskoj opštini Ljukovo. Ukupna dužina cevovoda kanalizacije prečnika OD250 je oko 6624 metara, a potisnog cevovoda prečnika OD110 je oko 33 metra, navodi se u lokacijskim uslovima.

  Kako je navedeno , radovi će se sprovoditi, između ostalog, na lokaciji gde se nalazi zgrada letnjikovca grofovske porodice Pejačević na pustari „Moja volja“, ulica Ivana Milutinovića broj 153, na katastarskoj parceli broj 147/1 КO Ljukovo.

  Obaveza je investitora da ukoliko u toku izvođenja radova naiđe na prirodno dobro koje je geološko – paleontološkog ili mineraloško – petrografskog porekla, a za koje se pretpostavlja da ima svojstvo spomenika prirode, o tome obavesti Zavod za zaštitu prirode Srbije i da preduzme sve mere kako se prirodno dobro ne bi oštetilo do dolaska ovlašćenog lica.- navedeno je u lokacijskim uslovima.

  Takođe, obaveza je izvođača radova da ukoliko naiđe na arheološko nalazište ili arheološke predmete, odmah prekine radove i obavesti nadležni zavod i da preduzme mere da se nalaz ne ošteti, ne uništi i da se sačuva na mestu i u položaju u kome je otkriven.

  U građevinskoj dozvoli je navedeno da je predračunska vrednost radova 161.178.958,98 dinara.

  Opština Inđija je u maju ove godine dobila 24 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu u naseljenim mestima Novi Кarlovci, Ljukovo i Jarkovci. Novac je dobijen od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kineskoj-kompaniji-ugovor-za-izgradnju-kanalizacije-u-indiji-i-beski/

  Podsetimo i da je 12.maja ove godine u Vladi Srbije potpisan ugovor između Opštine Inđija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i kineske kompanije China Road and Bridge Corporation o izgradnji kanalizacione mreže u naseljenim mestima Inđija i Beška, vrednosti 15 miliona evra.

  Ugovorom je predviđeno završetak kanalizacione mreže u Inđiji i kompletnog naselja Beška, odnosno izgradnja 36 kilometara nove mreže.

  Direktor inđijskog Vodovoda, Dragoljub Trifunović je krajem maja, lokalnim medijima rekao da je reč o najskupljim infrastrukturnim projekti koji se „tiču vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda“ te da budžeti lokalnih samourava to ne bi mogli da finansiraju.  

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija