• Građani biraju imena za pet bizona na Fruškoj gori

  Građani će sledeće nedelje biti u prilici da daju imenu pet bizona koji su nedavno doseljeni na Frušku goru, piše portal 021.rs, a detalje će Nacionalni park Fruška gora objaviti naredne sedmice. Uži izbor imena napravila su deca predškolskog uzrasta iz Srbije, Španije i Poljske. Evropski bizoni – jedan mužjak i četiri ženke poreklom iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani biraju imena za pet bizona na Fruškoj gori

  Građani će sledeće nedelje biti u prilici da daju imenu pet bizona koji su nedavno doseljeni na Frušku goru, piše portal 021.rs, a detalje će Nacionalni park Fruška gora objaviti naredne sedmice.

  Uži izbor imena napravila su deca predškolskog uzrasta iz Srbije, Španije i Poljske.

  Evropski bizoni – jedan mužjak i četiri ženke poreklom iz Poljske, odnedavno žive u svom novom domu, na Fruškoj gori.

  Direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Rade Krunić kaže da se ove životinje u četrdesetodnevnom karantinu adaptiraju na nove životne uslove.

  Pogledajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/bizoni-ponovo-na-fruskoj-gori/

   Pre skoro 100 godina, evropskih bizona je u Evropi bilo svega pedesetak. Krajem sledeće godine kada se zaokružuje vek od početka borbe za njihovo očuvanje, stručnjaci procenjuju da će ih na istom prostoru biti više od 10 hiljada.

   Kako napominju u NP „Fruška gora“, smatra se da je poslednji bizon u našoj zemlji odstreljen pre više od 200 godina, a Fruška gora je jedino mesto na Balkanu na kojem ponovo počinju da se razmnožavaju ove i danas fascinantne životinje.

  Fotografije: NP Fruška Gora
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI