• Građani: Predlog Plana izgradnje u Dušana Jekovića I Dunavskoj je u interesu samo jednog investitora (VIDEO)

  Na sastanku Komisije za planove, na kom su prisustvovali i stanovnici ulica Dušana Jerkovića i Dunavske, nije se mogao čuti konkretan razlog zbog čega je na samo četiri parcele dozvoljen sprat više i to na parcelama koji su u vlasništvu naručioca izrade Plana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani: Predlog Plana izgradnje u Dušana Jekovića I Dunavskoj je u interesu samo jednog investitora (VIDEO)
  Foto: IN Medija

  Deo bloka 38 je sve atraktivniji za investiture jer se nalazi u samom centru grada. Reč je o ulicama Dušana Jerkovića, Maršala Birjuzova (nekadašnja Ulica Trejdjunik) i Dunavska.

  Na Predlog Nacrta Plana detaljne regulacije dela Bloka 38 je stiglo 11 primedbi koje se odnose na dozvoljenu spratnost budućih stambenih objekata u tom delu Inđije.

  Ono što je prema rečima stanovnika pomenutih ulica sporno to je činjenica da je naručioc, Plamen invest, u predlog Plana na četiri svoje parcele predvideo spratnost od 4 dok je na ostalim parcelama predviđena izgradnja do tri sprata.

  U zgradi Opštine Inđija održan je sastanak Komisije za planove na kom su prisustvovali i građani ulica Dušana Jerkovića i Dunavske.

  Građani navode da je naručioc Plana, firma Plamen invest,  sebe dovela u povoljniji položaj u odnosu na ostale vlasnike kuća u tom delu Inđije.

   

  Žustra rasprava je zabeležana u toku sastanka

   

  S jedne strane, objašnjenje koje se moglo čuti a koji se odnosi na najveći broj zamerki kada je spratnost u pitanju nije delovala ubedljivo.

  Opštine nije tajna da je inicijator ovog Plana investitor koji je u pitanju, Opština je tu imala 5+3+5 i onda je smanjila na 5+3. Znači očigledno da postoji neka želja Opštine da se spratnost ukroti. I to je važeći planski dokument. Mi sada ako ne usvojimo ovaj Plan vi ste ostali na 5+3.Apsolutno ništa nije ukinuto vama – naveo je obrazlagač predloga Plana.

  Međutim, na pitanje građana zbog čega je samo inicijatoru odnosno investitoru Plamen invest dozvoljena gradnja sprat više, odnosno 5+4,  u odnosu na ostale parcele, izostao je odgovor.

  Građani su nakon toga ponovili da predlog Plana nije dobar i nije u interesu ne samo stanovnika tog dela Inđije već i ostalih investitora koji su zainteresovani za deo Bloka 38. Odgovor članova Komisije je bio da će ukoliko se ne usoji predlog Plana, inicijator izgubiti uložen novac nakon čega su reagovali građani.

  Da li je to posao Komisije, nemojte vi da mislite o finansiranju Plana. Vaš posao je da vidite da li je interes Opštine Inđija da se usvoji ovakav predlog, da li je u interesu građana. Ovo ako se usvoji to će biti presedan. – poručili su građani i investitori članovima Komisije.

  S druge strane, članovi Komisije tvrde da je svrha izrade Plana da da pravila uređenja i građenja tog prostora.

  Vi ne razumete odgovor, svrha Plana je uređenje tog prostora. Razumem primedbu da se da ista spratnost, ali ono sa čim ne možemo da se složimo je da možetge sami da gradite gde vam je volja. Zona centra između ostalog podrazumeva jasno definisana pravila I oblikovanja. – naveli su ćlanovi Komisije za planove.

   

  Sastanak je trajao nešto više od sat vremena,gde su se uglavnom mogle čuti primedbe ali i prebacivanje odgovornosti na jednu ili drugu stranu.

  I pored žustre rasprave  nije dobijern odgovor na pitanje  “Zbog čega bi maskimalna spratnost na uglu ulice Dušana Jerkovića i Maršala Birjuzova odstupala od dozvoljene spratnosti u stoalim delovima Bloka 38?”

  Nakon otvorenog sastanka sa građanima, članovi Komisije su održali zatvoreni sastanak na kom je rapsravljano o primedbama.

  U razgovoru sa novinarom IN Medija, načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić je rekao da će konačnu odluku predočiti naručiocu predloga Plana detaljaljne regulacije dela Bloka 38.

  Konačnu odluku će dati odbornici u Skupštini opštine Inđija na svojoj sednici- kratko je prokomentarisao Ibročić.

  Stanovnici ulica Dušana Jerkovićai Dunavske su na kraju još jednom ponovili da su, ukoliko se usvoji Plan,  ugroženi njihovi pravni i ekonomski interesi dok je naručioc u povoljnijem položaju u odnosu na ostale vlasnike kuća u tom delu Inđije koji je sve atraktivniji za građevinare.

  Maksimalna spratnost, prema Ncrtu izmene Plana, na uglu ulica Dušana Jerkovića i Maršala Birjuzova je P+4 (prizemlje+4 sprata), , na čega se i odnosi najveći broj primedbi stanovnika.

   

   

  PROČITAJTE JOŠ:

  Kome je prilagođen budući Plan detaljne regulacije dela Bloka 38?

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija