• GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

  Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

  U svom saopštenju navode da opravdano sumnjaju da je inicijativi “ProGlas” ukinuto pravo na tribinu iz političkih razloga ,

  Prva, malo blaža je konstatacija da u Kulturnom centru postoje evidentni propusti koji izlaze iz okvira profesionalnosti, što smo se mogli i uveriti u prethodnom periodu prilikom recimo Scena festa gde nisu dostavljeni računi šta je za koliko sredstava izdvojeno; zaključak u koji smo manje skloni da poverujemo, jer ipak se vidi doza nesigurnosti i neviđene ažurnosti direktorke u neažurnosti ustanove Kulturnog centra. Drugi zaključak jeste da je neustupanje političke prirode, a da se pokriva tobož ,,prenatrpanim“ sadržajem Kulturnog centra i sale ove ustanove koja, gle čuda baš u razmaku od ovih 7 dana je odlučila da obnavlja binu farbajući njen luk. Opravdano sumnjamo da je inicijativi ukinuto pravo na tribinu iz političkih razloga i osećaja ugroženosti vladajućih pred predstojeće izbore. Ne postoje opravdanja za takvo nešto jer sloboda je ili potpuna ili je nema, a ovakve izjave da je sadržaj popunjen i da sa tim niko do direktorke nije upoznat vređaju inteligenciju svakog građanina koji kritički promišlja.- kaže se u saopštenju.

  Pokret Građanin ističe da je važno i napomenuti da je inicijativa stupila u kontakt sa Kulturnim centrom kako bi joj se ustupio prostor za tribinu, a ne kako bi se upoznala sa radom ustanove što se vidi u odgovoru.

  Očigledno da ova vlast zna za ,,dijalog“, ako se to tako može nazvati samo kad u rukama ima sve resurse, a pod tim se misli na pendrek, kasu i medije. Pošteno bi bilo, da ako već ne želite da ustupite prostor vi kao ustanova organizujete tribinu na kojoj će se negovati dijalog, jer bi vas samo tako ovaj sraman postupak oprao pred očima javnosti. – zaključuje se u saopštenju pokreta Građanin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika