• GrađanIN: Od trenutka raspisivanja izbora trpimo sabotaže i opstrukcije

  Pokret GrađanIN u svom saopštenju za medije navodi da su od trenutka kada su raspisani lokalni izbori pretrpeli različite sabotaže i opstrukcije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GrađanIN: Od trenutka raspisivanja izbora trpimo sabotaže i opstrukcije
  Foto: IN Medija

  Razlog opstukcije, navode iz pokreta, je privid da vladajuća stranka ima najveću podršku građana.

  Pratili ste kako nam nije bilo dozvoljeno da predamo zahteve za overitelja pre SNS i Grupe građana Inđija i ti (koji su suštinski jedno te isto). Grupa građana Inđija i ti je nekako predala zahteve za overitelje pre nas, iako su svoju grupu građana osnovali tek kasnije. O ovome ćemo posebno zahtevati da nam se dostave informacije kako je moguće da grupa građana podnese zahtev za overitelje u trenutku kad nije ni osnovana.- kaže se u saopštenju.

  Pokret GrađanIN navodi da je Opštinska izborna komisija propisala izgled obrazaca ne želeći iste da promeni,

  To je bio naš zahtev s obzirom da smo imali informacije da SNS poseduje obrasce pre nego što je njihov izgled i utvrđen. – tvrde u pokretu.

  Nakon propisivanja izgleda obrazaca niko nije dobio pravo na overitelja sve dok koalicija okupljena oko SNS nije sakupila dovoljno potpisa birača i dok njihova izborna lista nije usvojena. Na overi potpisa kod njih je, prema našim saznanjima radilo više od 8 overitelja. Mi smo tek drugi dan dobili overitelja, jednog. Prvih nekliko sati je sve išlo veoma sporo, a mi osnovano sumnjamo da je sve to rađeno kako bi Grupa građana Inđija i ti (koji su imali bar četiri overitelja, usput koristili i prostorije javnih ustanova za sakupljanje potpisa) pre nas predala izbornu listu. U tome su i uspeli, pa su 28.04. u 21,35 časova predali izbornu listu o kojoj je odlučivano na sednici izborne komisije koja je započela u 23,50 časova. U daljem tekstu saznaćete zašto napominjem tačnu satnicu. Narednog dana, 29.04. nakon što smo dva dana sakupljali potpise uz prisustvo samo jednog overitelja Opštinske uprave, nakon što smo sredili svu dokumentaciju najavili smo Opštinskoj izbornoj komisiji da želimo da predamo izbornu listu. I zamislite šta?! Rečeno nam je da ne možemo, jer oni ne rade! Isti ti koji su nas ograničavali u pravu da pod istim uslovima prikupljamo potpise, sada su nam rekli da neće da prime našu listu i da komisija ne može da se okupi u 22 časa jer je kasno, te da je njihovo radno vreme od 8 do 14 časova, iako su izbornu listu SNS primili oko 20 časova, a izbornu listu Inđija i ti oko 22 časa, za nas u to vreme nisu radili. Nakon našeg insistiranja, predsednik opštinske izborne komisije nam je obećao „da će nam izaći u susret“ i primiti nas u 7,30 narednog dana, čak pola sata pre nekakvog „radnog vremena“ koje je očigledno važilo samo za nas. – navodi se u saopštenju.

  prikupljanje potpisa, GrađanIN. foto: IN Medija

  Dodaje se da pokret GrađanIN na sve navedeno nije reagovao.

  Mi smo sve vreme ćutali i postupali onako kako je dogovoreno, te smo se pojavili u Opštinskoj izbornoj komisiji koja, zamislite,  nije bila obaveštena o našem dolasku, te smo vrlo neprijatne komentare dobili u smislu da ih budimo, da zbog nas moraju rano da ustanu, da to nema smisla. Predsednik Opštinske izborne komisije je članove izborne komisije pozvao tek desetak minuta pre nego što ćemo doći, te su oni počeli da pristižu nakon našeg dolaska. U međuvremenu su Instagram i Fejsbuk nalozi Opštine Inđija izveštavali o neverovatnom uspehu koalicije okupljene oko SNS, koja je u „rekordnom roku“ sakupila ne dovoljno potpisa nego „mnogo, mnogo više od toga“.Istina je zapravo sledeća. Mi smo sakupili više potpisa podrške od kolicije okupljene oko SNS. Od samog početka smo bili fer i ćutke podnosili sve udarce koje su nam zadavali. Naši građani su dolazili dva dana u naše prostorije kako bi nam pružili potpis podrške. Čekali su i po dva sata kako bi nam potpisali podršku. Čekali su i stariji i mladi, i majke sa decom, i trudnice, i niko čak nije želeo čak ni preko reda da ide. Svi su čekali, ne samo da nam daju potpis, čekali su promenu. Ljudima je dosta ovakve vlasti, ovakvih nefer uslova, igara, koji se igraju konstantno, ne samo zbog izbora. – kaže se u saopštenju.

  Poručuju da “ljudi žele normalno da žive, od svog rada, koji će se jednako vrednovati za sve. Žele normalne uslove za život, obrazovanje, lečenje. Žele mrežu puteva, trotoara koja se neće asfaltirati samo pred izbore. Žele lekare u Domu zdravlja, ispravne autobuse, železničku stanicu u Čortanovcima. Žele Opštinsku upravu koja će brinuti o njima a ne samo o svojim ličnim interesima”.

  Zato je podrška građana nama bila veća od podrške tako širokoj koaliciji okupljenoj oko SNS. Zato je toliko opstrukcija nad nama. Jer nas se plaše. Jer znaju da će promena doći. Zato ćemo mi pobediti na ovim izborima.- zaključuje se u saopštenju pokreta GrađanIN.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika