• Građanska Vojvodina:  Napad na NDNV opasan, sprečiti uspostavljanje ruskog modela obračuna sa neistomišljenicima

  Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina u svom saopštenju  najoštrije je osuđudila pretnje Nezavisnom društvu novinara Vojvodine i portalu Autonomija, te upozorava javnost da profašističke grupacije predstavljaju ozbiljnu opasnost po celo društvo jer imaju podršku većinske političke i akademske elite koja već decenijama zagovara nacionalističku ideologiju, kojom je građane uvela i u krvave sukobe devedestih, ali […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  <strong>Građanska Vojvodina:  Napad na NDNV opasan, sprečiti uspostavljanje ruskog modela obračuna sa neistomišljenicima</strong>

  Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina u svom saopštenju  najoštrije je osuđudila pretnje Nezavisnom društvu novinara Vojvodine i portalu Autonomija, te upozorava javnost da profašističke grupacije predstavljaju ozbiljnu opasnost po celo društvo jer imaju podršku većinske političke i akademske elite koja već decenijama zagovara nacionalističku ideologiju, kojom je građane uvela i u krvave sukobe devedestih, ali i dalje ne odustaje od tih fatalnih memorandumskih velikodržavnih projekata.

  – Potpuno je jasno da ekstremno desničarske i profašisitčke grupacije u Srbiji ne dolaze sa društvene margine, već da su one proizvod opasnih ideologija kojima se ovo društvo truje već decenijama, uporno srljajući u provaliju. Zato se nekažnjeno napadaju novinari, civilni aktivisti i organizacije koji ukazuju na posledice ratnih pohoda i počinjenih zločina, urušavanja institucija, govora mržnje i kršenja ljudskih prava. –  navodi se u saopštenju.           

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine od samog osnivanja izloženo je pretnjama i napadima opskurnih profašističkih grupacija, koje zapravo predstavljaju batinu dominirajuće nacionalistčke ideologije koja bi trebalo da pokori neistomišlljenike i “strane plaćenike”, ili pak da zabašuri profite velikodržavnih ideologa i protagonista.

  Poslednju pretnja NDNV-u i portalu Autonomija, te poimence programskom direktoru NDNV-a Dinku Gruhonjiću i kolumnisti Teofilu Pančiću,  uputio je ekstremistički “Konzervativni pokret Naši”, targetirajući ih kao “strane plaćenike”, koji “promovišu ukrajinski neonacizam” i vode “medijski rat protiv Rusije i Srbije” Pozivaju i da se u Srbiji ustanovi ruski model progona “unutrašnjih neprijatelja”, u kojem bi se organizacije koje zagovaraju principe otvorenog društva proglasile “stranim agentima” , kako bi se zapravo legalizovao linč neistomišljenika.

  Pozivamo građane Vojvodine i Srbije da se usprotive uspostavljanju terora i odbrane dostignute demokratske vrednosti civilizovanog sveta, jer, u protivnom, niko više neće biti bezbedan.kaže se u saopštenju.

  Građansku Vojvodina čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju, Zelena mreža Vojvodine i Centar građanskih vrednosti iz Subotice.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ndnv-na-meti-ekstremista-institucije-da-sprece-fasizaciju-drustva/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]