• Gradska biblioteka:  Predstavljanje novog romana Laure Barna

  Najnoviji roman Laure Barna biće predstavljen u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, 10. marta 2022. godine. Roman Laure Barna „Sve moje sestre“ priča je o jedinstvenom Rastku Petroviću, jednom od klasika moderne srpske književnosti. Sa sedamnaest godina, nedugo pošto je u Beogradu završio gimnaziju, zajedno sa srpskom vojskom prešao  je Albaniju. To će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradska biblioteka:  Predstavljanje novog romana Laure Barna

  Najnoviji roman Laure Barna biće predstavljen u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, 10. marta 2022. godine.

  Roman Laure Barna „Sve moje sestre“ priča je o jedinstvenom Rastku Petroviću, jednom od klasika moderne srpske književnosti. Sa sedamnaest godina, nedugo pošto je u Beogradu završio gimnaziju, zajedno sa srpskom vojskom prešao  je Albaniju. To će potom postati velika tema njegove poezije.Ogledao se u različitim književnim vrstama i značajno je doprineo razvoju srpskog romana, priče, lirske pesme, poeme, putopisa, drame, eseja.

  Njagove sestre Nadežda, velika srpska slikarka, i Milica, značajna pesnikinja, umnogome su oblikovale umetničku pojavu Rastka Petrovića.

  Predstavljenje romana je od 18 sati, uz učešće autorke, odlomke iz romana govoriće Teodora Marčeta, dramska umetnica, a moderator je Vesna Stepanović.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]