• Grujičić o racionalizaciji potrošnje: Videćemo sa lekarima koliko jedan pacijent može da pije lekova

  Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da će videti sa ekonomistima koliko pacijenata jedna zdravstvena stanica mora da ima da bi „bila isplativa“. Grujičić je za televiziju Prva izjavila i da se radi na tome „kako motivisati medicinske sestre i lekare da rade u unutrašnjosti“, i da „pacijent mora biti u centru zdravstvene zaštite, kako […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grujičić o racionalizaciji potrošnje: Videćemo sa lekarima koliko jedan pacijent može da pije lekova
  foto: Medija centar

  Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da će videti sa ekonomistima koliko pacijenata jedna zdravstvena stanica mora da ima da bi „bila isplativa“.

  Grujičić je za televiziju Prva izjavila i da se radi na tome „kako motivisati medicinske sestre i lekare da rade u unutrašnjosti“, i da „pacijent mora biti u centru zdravstvene zaštite, kako je svuda u svetu“.

  Potrebno je formirati takve zdravstvene stanice, takve ambulante, da mogu brzo da rade dijagnostiku. – rekla je Grujičić.

  Ona je navela da nije zadovoljna stepenom zaštite podataka u digitalizaciji zdravstvenog sistema, kao i da „moraju biti uvezani kompjuteri koji se isključivo nalaze u zdravstvenim ustanovama“, a da lični podaci ne smeju biti dostupni ni samim pacijentima.

  Dodala je da „ne treba bežati od integracije privatne zdravstvene zaštite, koja ima sigurno mesto u čitavom sistemu“, ali da se to neće dogoditi dok ne bude dobro organizovana državna zdravstvena zaštita.

  Grujičić je kazala i da slede reforma zdravstvenog osiguranja i razgovori sa lekarima o tome „koliko jedan pacijent može da pije lekova dnevno“ da bi oni bili efikasni i kako bi bila racionalizovana potrošnja.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija