• Grujičić: Pacijenti na listi čekanja na Banjici doći će na red pre 2033.

  Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić je rekla da će građani sa liste čekanja na operaciju, na beogradskom Institutu „Banjica“ doći na red ranije, a ne tek 2033. –Dogovorili smo se da, čim se završi rekonstrukcija ‘Banjice’, da ih oslobodimo dežurstava i traumatologije, tako da će oni raditi samo listu čekanja – kazla je ona za RTS. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grujičić: Pacijenti na listi čekanja na Banjici doći će na red pre 2033.
  foto: Medija centar

  Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić je rekla da će građani sa liste čekanja na operaciju, na beogradskom Institutu „Banjica“ doći na red ranije, a ne tek 2033.

  Dogovorili smo se da, čim se završi rekonstrukcija ‘Banjice’, da ih oslobodimo dežurstava i traumatologije, tako da će oni raditi samo listu čekanja kazla je ona za RTS.

  Prema njenim rečima, nije dobro što oni imaju listu čekanja za reviziju određenih pacijenata koji su operisani na drugim mestima.

  Obećali su da će rešiti listu čekanja, radnim danima kad budu radili. Da li će raditi subotom i nedeljom, kakav će raspored napraviti njihov direktor, to je stvar ‘Banjice’ rekla je Grujičićeva.

  Istakla je da, na primer, u Kragujevcu i Čačku nema lista čekanja za kataraktu i da bi građani, ukoliko se izjasne da žele, mogli tamo da budu operisani.

  RTS je naveo da su „najveća rak-rana“ zdravstvenog sistema Srbije liste čekanja, te da trenutno više od 74.000 građana čeka na neku dijagnostičku proceduru ili operaciju.

  Primera radi, 2.606. pacijent na listi čekanja Instituta „Banjica“ će na red doći tek 2033. godine, ali ministarka tvrdi da će doći ranije.

  IN Medija

  Može te zanimati:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-pacijenti-nezadovoljni-zdravstvenom-uslugom-i-uskracivanjem-prava/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija