• „Grundfos“ otvorio novi pogon u Inđiji

  Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Od novembra vlasnici najavljuju povećanje plata radnicima od 15 odsto. Nova pogon „Grundfosa“ prostire se na 17. 000 kvadratnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Grundfos“ otvorio novi pogon u Inđiji

  Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Od novembra vlasnici najavljuju povećanje plata radnicima od 15 odsto.

  Nova pogon „Grundfosa“ prostire se na 17. 000 kvadratnih metara, a investicija je vredna 20 miliona evra.

  Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasadorka Danske u Srbiji Suzan Šajn.

  „Grundfos“ će u novoj fabrici proizvoditi cirkulacione pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivače pritiska i integrisana hidraulična kola za kotlove, a celokupna proizvoodnja biće namenjena izvozu.

  Kamen temeljac za novi pogon položen je početkom jula 2021. godine.

  „Grundfos“ je u prvoj fabrici u Indiji imao oko 900 radnika, a novi pogon biće treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

  Nova će imati takozvani zlatni ekološki certifikat, odnosno projektovana je tako da bude potpuno energetski nezavisna i da reciklira celokupnu količinu otpadnih voda.

  Glavni proizvodi „Grundfosa“ su pumpe za grejanje, klimatizaciju, za vodosnabdevanje, pumpe za otpadne vode i dozirne pumpe.

  Ova danska kompanija koja posluje u celom svetu 2013. godine je otvorila svoj prvi pogon u Inđiji koji se prostire na 26.000 kvadratnih metara i u čiju izgradnju je uložila 50 miliona evra.

  „Grundfos“ u Inđiji proizvodi više od četiri miliona pumpi, što čini više od 20 procenata ukupne proizvodnje na nivou čitave „Grundfos grupe“. Grupa ima više od 100 kompanija sa 19. 500 zaposlenih u preko 60 zemalja sveta.

  Izvor: RTS

  Naslovna: buducnostsrbije

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija