„Grundfos“ otvorio novi pogon u Inđiji

Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Od novembra vlasnici najavljuju povećanje plata radnicima od 15 odsto. Nova pogon „Grundfosa“ prostire se na 17. 000 kvadratnih […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
„Grundfos“ otvorio novi pogon u Inđiji

Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Danska kompanija „Grundfos“ otvorila je novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Od novembra vlasnici najavljuju povećanje plata radnicima od 15 odsto.

Nova pogon „Grundfosa“ prostire se na 17. 000 kvadratnih metara, a investicija je vredna 20 miliona evra.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasadorka Danske u Srbiji Suzan Šajn.

„Grundfos“ će u novoj fabrici proizvoditi cirkulacione pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivače pritiska i integrisana hidraulična kola za kotlove, a celokupna proizvoodnja biće namenjena izvozu.

Kamen temeljac za novi pogon položen je početkom jula 2021. godine.

„Grundfos“ je u prvoj fabrici u Indiji imao oko 900 radnika, a novi pogon biće treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

Nova će imati takozvani zlatni ekološki certifikat, odnosno projektovana je tako da bude potpuno energetski nezavisna i da reciklira celokupnu količinu otpadnih voda.

Glavni proizvodi „Grundfosa“ su pumpe za grejanje, klimatizaciju, za vodosnabdevanje, pumpe za otpadne vode i dozirne pumpe.

Ova danska kompanija koja posluje u celom svetu 2013. godine je otvorila svoj prvi pogon u Inđiji koji se prostire na 26.000 kvadratnih metara i u čiju izgradnju je uložila 50 miliona evra.

„Grundfos“ u Inđiji proizvodi više od četiri miliona pumpi, što čini više od 20 procenata ukupne proizvodnje na nivou čitave „Grundfos grupe“. Grupa ima više od 100 kompanija sa 19. 500 zaposlenih u preko 60 zemalja sveta.

Izvor: RTS

Naslovna: buducnostsrbije

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.