• Grundfosu dva miliona evra subvencija za proširenje proizvodnje u Inđiji

  Kompanija Grundfos dobila je dva miliona evra državnih subvencija za proširenje proizvodnog pogona u Inđiji i zapošljanje 250 novih radnika, vidi se iz ugovora o dodeli subvencija koje je ova kompanija potpisala sa Ministarstvo privrede. Kako piše Nova Ekonomija, Grundfos ima obavezu da do kraja 2023. godine investira najmanje 20 miliona evra, a da do […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grundfosu dva miliona evra subvencija za proširenje proizvodnje u Inđiji

  Kompanija Grundfos dobila je dva miliona evra državnih subvencija za proširenje proizvodnog pogona u Inđiji i zapošljanje 250 novih radnika, vidi se iz ugovora o dodeli subvencija koje je ova kompanija potpisala sa Ministarstvo privrede.

  Kako piše Nova Ekonomija, Grundfos ima obavezu da do kraja 2023. godine investira najmanje 20 miliona evra, a da do kraja 2025. godine zaposli 250 novih radnika na neodređeno vreme.

  Kompanija ne sme da smanjuje ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 1.053 zaposlena u periodu od pet godina od završetka investicionog projekta, do 2030. godine, navodi portal.

  Državna pomoć je biti isplaćena u četiri tranše, tako da će prva biti isplaćena 2023, a poslednja tranša 2026. godine.

  Grundfos je u maju ove godine imao 802 zaposlena, piše u ugovoru.

  Kompanija već poseduje pogon za proizvodnju pumpi u Inđiji. Grundfos grupacija, kojoj pripada i srpska firma, je globalni proizvođač pumpu sa centralom u Danskoj. Danas ima preko sto svojih kompanija u 60 zemalja, piše u ugovoru o dodeli sredstava.

  Slične vesti:

  Brnabić: „Grundfos“ je primer napretka Srbije ka EU

  Grupacija ima distributivne centre u Danskoj, Holandiji, Singapuru, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Turskoj preko kojih distribuira proizvode u druge države.

  Premijerka Ana Brnabić je u julu 2021. godine postavila kamen temeljac za novi proizvodni pogon Grundfosa u Inđiji za proizvodnju vodenih pumpi.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak tada je rekao da će se kompleks prostirati na dodatnih 17.000 kvadrata, prenosi N1.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/grundfos-i-dalje-medju-najvecim-izvoznicima/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]