• Hala u Beški biće gotova pred lokalne izbore 2024.godine

  Ugovor za temelje sportske hale u Beški je potpisan i izvođač radova počinje sa izgradnjom ovih dana, najavio je Vladimir Gak na  KZPM (konferenciji za pojedine medije) gde je sumirao rezultate rada u 2022. i planove za 2023. godinu. Istorijski projekat, kako ga nazive predsednik opštine Inđija Vladinir Gak, biće realizovan do sredine 2024. godine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hala u Beški biće gotova pred lokalne izbore 2024.godine

  Ugovor za temelje sportske hale u Beški je potpisan i izvođač radova počinje sa izgradnjom ovih dana, najavio je Vladimir Gak na  KZPM (konferenciji za pojedine medije) gde je sumirao rezultate rada u 2022. i planove za 2023. godinu.

  Istorijski projekat, kako ga nazive predsednik opštine Inđija Vladinir Gak, biće realizovan do sredine 2024. godine pred same lokalne izbore.

  -Do kraja naredne godine hala u Beški biće pod krovom, a do sredine 2024. godine biće puštena u rad. – napomenuo je Gak na KZPM (konferenciji za pojedine medije).

  On je istakao da samo neozbiljni ljudi mogu da očekuju da se kompleksan posao kao što je izgradnja hale može biti gotov za šest meseci.

  -U šest meseci ne može da se uradni ni dokumentacija za tako velik projekat. Mi sigurno nećemo biti tako neozbiljni da čekamo osam godia da hala u Beški bude gotova. – rekao je.

  Obećanja o izgradnji hale ne traju 8 godina, o ovom projektu predsednik Gak govori od 2017. godine. Radovi su najavljeni 2017. godine, iduće 2018. izdvojen novac budžetom u iznosu od 70 miliona dinara. Godinu dana posle, 2019. godine ponovo je obećana izgradnja hale bez objašnjenja zašto to nije urađeno dve godine ranije kako je prvobitno najavljeno.

  Foto: Sportska hala Beška / idejni projekat

  U februaru 2020. godine opet najava o izgradnji sportske hale u stihu „Beščani svi u glas, sportska hala biće nam spas“.

  U 2022. Godini budžetom su predviđena sredstva za „Izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske Hale u Beški“ kao i 38 miliona dinara za „izvođenje pripremnih radova i radova na izgradnji hale u Beški izrada temelja i temeljne ploče“ prva faza radova.

  Radovi na izgradnji hale u Beški počeli su na proleće ove godine, pred same predsedničke izbore, dok su se intezivirali tokom oktobra, prema najavama lokalnih vlasti. Vladimir Gak je oktobra 2022. godine govoreći o dinamici radova novinarima je izneo zanimljivu teoriju o važnosti ovog “kapitalnog projekta”.

  – Sad je opet pitanje strpljenja, kaže neko Beška nema halu 100 godina. Nije sto, nego 2022 godine, ako računamo od nulte, beščani nisu imali halu. I sad je problem da li radovi kasne nekoliko meseci. – objasnio je Gak.

  U 2023. godini budžetom lokalne samouprave predviđeno je ukupno 188 miliona dinara za dve etape izgradnje sportske hale u Beški, što je samo polovina potrebnog novca za završetak hale obzirom da je predračunska vrednost gotovo 348 miliona dinara.

  Prvom etapom igradnje obuhvaćeno je izgradnja temelja i temeljne ploče, u prvoj fazi za strični nadzor izdvaja se 1,2 miliona dinara dok 34 milina dinara odlazinapomenute radove. U projekciji budžeta se ističe da je plan završetka radva 2023. godina što bi bio uvod za drugu fazu.

  Druga faza radova od 152,6 miliona dinara podrazumeva izgradnju konstrukcije sa krovnim pokrivačem i kao planiran završetak radova navodi se 2023. godina.

  Novac koji se budžetom predviđa u 2023. godini je samo polovina onoga što je potrebno za završetak hale u Beški obzirom da je predračunska cena 348 miliona dinara.

  U septembru ove godine izvođač radova na sportskoj hali u Beški dostavio je Odeljenju za urbanizam dokiumentaciju u pogledu mera zaštite o požara. Prema dostupnoj dumentaciji, sportska hala će se nalaziti u Jug Bogdanovoj ulici u Beški i povezana je sa osnovnom školom a predračunska vrednost radova je 347.918.954,41 dinara.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija