• Hala u Inđiji biće završena u predizbornoj 2023. godini

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak potpisao je danas još jedan ugovor o finansiranju završetka nove sportske hale u Inđiji vredan 213 miliona dinara, što je u skladu sa planom o finansiranju poslednjeg nezavršenog projekta u AP Vojvodini započetog pre više od 15 godina. Sportska Hala u Inđiji čija je izgradnja trebala biti gotova 2009. godine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hala u Inđiji biće završena u predizbornoj 2023. godini

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak potpisao je danas još jedan ugovor o finansiranju završetka nove sportske hale u Inđiji vredan 213 miliona dinara, što je u skladu sa planom o finansiranju poslednjeg nezavršenog projekta u AP Vojvodini započetog pre više od 15 godina.

  Sportska Hala u Inđiji čija je izgradnja trebala biti gotova 2009. godine za Univerzijadu, prema najavama lokalne samouprave biće gotova, 2023. godine koja je predizborna godina za lokalne izbore koji slede 2024.

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture, saopštila je Vlada APV.

  Prema njegovim rečima, na ovaj način biće započeta realizacija 21 novog, velikog projekta u Vojvodini i nastavljeno finansiranje 11 projekata koji su planirani kao višegodišnji.

  Foto: Opština Inđija

  U saopštenju se navodi i da su „počeli su i radovi u sportskoj sali u Inđiji, što je jedan od nasleđenih projekata bivše pokrajinske administracije.“

  – Ova godina biće investiciona, godina novih uspeha za sve naše lokalne samouprave. Sve što smo planirali, mi smo i realizovali, za razliku od perioda pre 2016. godine – istakao je predsednik Mirović.

  Prema tvrdnjama predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, za puštanje u rad sportske hale neophodno je preko 700 miliona dinara, dok je današnjim potpisivanjem ugovora obezbeđeno 213 miliona dinara.

  – Ono što je prethodna vlast počela pre 14 godina i što je bio veliki problem za građane Inđije sada ćemo završiti. To nas je opterećivalo u finansijskom smislu i nije pitanje samo koliko je taj projekat koštao, već i šta smo sve drugo mogli da uradimo za taj novac – kazao je Gak

  Radovi na sportskoj hali su započeti i kompletan završetak radova se očekuje za oko godinu dana, iako se o završetku radova Hale govorilo i prošle. 2021. godine takođe sa rokom od godinu dana.

  Za Inđinčane je 2023. godina kada se najavljuje završetak radova na Hali, predizborna godina kada su lokalni izbori u pitanju.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija