• Hoće li se ipak uvesti nove fiskalne kase i na pijacama

  U prvoj polovini decembra će na sastanku u Ministarstvu finansija ponovo biti razmatrano uvođenje novih fiskalnih kasa na pijacama, piše Nova ekonomija. Kako portal navodi, prema nezvaničnim informacijama, na sastanku će učestvovati predstavnici Udruženja pijačnih prodavaca i Poreska uprava. Nove fiskalne kase nisu uvedene na pijacama od 1. maja, kako je bilo predviđeno  izmenama Zakona […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hoće li se ipak uvesti nove fiskalne kase i na pijacama

  U prvoj polovini decembra će na sastanku u Ministarstvu finansija ponovo biti razmatrano uvođenje novih fiskalnih kasa na pijacama, piše Nova ekonomija. Kako portal navodi, prema nezvaničnim informacijama, na sastanku će učestvovati predstavnici Udruženja pijačnih prodavaca i Poreska uprava.

  Nove fiskalne kase nisu uvedene na pijacama od 1. maja, kako je bilo predviđeno  izmenama Zakona o fiskalizaciji. Predstavnici pijačnih prodavaca tada su bili zadovoljni odlukom da se primena nove fiskalizacije odloži, koja je usledila nakon višednevnih protesta u centru Beograda.

  Pijačni prodavci su ocenili da bi nove e- kase na pijacama značile da će oko 80 odsto pijačnih prodavaca „nestati“.

  Prema podacima Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“, procenjuje se da na pijacama u Srbiji trenutno posluje oko 10.000 preduzetnika, od kojih oko 3.000 ili oko 30 odsto već evidentira promet preko fiskalne kase. To su uglavnom vlasnici samostalnih zanatskih ili trgovinskih radnji (pekare, mesare, ribarnice) koji rade u poslovnim prostorima.

  Oko 7.000 prodavaca na pijacama, koji uglavnom rade na robnim i mešovitim pijacama i do sada nisu koristili fiskalne kase.

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]