• Hrvatski mediji: Nikad više turista iz Srbije na letovanju u Hrvatskoj

  Broj gostiju iz Srbije u Hrvatskoj  je ove godine za 60 odsto veći nego prošle u istom periodu, a čak 20 odsto više nego rekordne 2019. godine, objavio je Večernji list. Interesovanje se sa Istre i Kvarnera proširilo na Dalmaciju, a bezbednost srpskih turista već nekoliko godina nije pitanje, navodi se, prenosi portal BIZlife. Kako piše ovaj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hrvatski mediji: Nikad više turista iz Srbije na letovanju u Hrvatskoj

  Broj gostiju iz Srbije u Hrvatskoj  je ove godine za 60 odsto veći nego prošle u istom periodu, a čak 20 odsto više nego rekordne 2019. godine, objavio je Večernji list.

  Interesovanje se sa Istre i Kvarnera proširilo na Dalmaciju, a bezbednost srpskih turista već nekoliko godina nije pitanje, navodi se, prenosi portal BIZlife.

  Kako piše ovaj list, za hrvatsko-srpske turističke odnose može reći da su poslednjih godina ušli u normalu.

  -Ali, svakog avgusta situacija se nanovo lagano uskomeša. Obeležavanje Oluje, koja se u dve države doživljava dijametralno suprotno, ne prođe bez ogorčenih komentara, a ove godine svoj obol dao (i) novosadski gradonačelnik Miloš Vučević – objavio je zagrebački list i podsetio da Vučevićevu izjavu da nikada neće razumeti Srbe koji se na taj dan zateknu na odmoru u Dalmaciji, Istri ili hrvatskim otocima.

  Upravo tog dana u Hrvatskoj se odmaralo oko 13.500 srpskih gostiju. Nije zabeleženo da je ijedan imao nekih problema zbog toga što je iz Srbije. Kao ni 127.000 srpskih turista, koji su izabrali Hrvatsku za odmor od početka ove godine, dodaje Večernji, a prenosi Index.

  Broj gostiju iz Srbije porastao je za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a 20 odsto je više nego rekordne 2019.

  Kako piše list, za dobre brojke su zaslužne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice i pojedinih županijskih Turističkih zajednica.

  Srpsko tržište nije prioritet, ali, među ostalim, u maju je organizovano studijsko putovanje za novinarsku ekipu Radio Televizije Srbije, odnosno emisije SAT, koju prati skoro milion gledalaca – navode.

  -Nisu gosti iz Srbije drugačiji od turista iz drugih evropskih zemalja. Menjaju destinacije, istražuju i dolaze onoliko koliko imaju interesa i mogućnosti, a domaćini u Hrvatskoj ih dočekuju jednako kao i druge. Naši turistički radnici nisu opterećeni politkom i nacionalnostima i sigurnost njihovog boravka je prestala biti tema još pre sedam-osam godina. Ne kažem da neki gosti iz Srbije nisu kod nas doživeli neku nelagodnost, provalu u automobil i slično, ali to se isto tako dogodi i nekom Nemcu, Italijanu – rekao je Boris Žgomba, predsednik Udruženja putničkih agencija HGK i zvaničnik turističke kompanije Uniline, koja ima kancelariju i u Srbiji.

  Njegova agencija ove godine beleži pojačano zanimanje srpskih turista za odmor u Hrvatskoj, a interesovanje se još pre nekoliko godina proširilo s istarskih i kvarnerskih destinacija i na Dalmaciju, piše novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević.

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/zasto-indjincani-odlaze-na-hrvatsko-primorje-da-rade/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]