• I ove godine bez obećanog asfaltiranja Krajiške ulice u Čortanovcima?

  „Sagledali smo probleme koji tište meštane Čortanovaca. Nakon saniranja ograde kod spomenika, sanirana je i rupa na mostiću koji vodi ka Partizanskoj ulici kao i rupu na mostiću u ulici Radmile Vasiljević.“ saopštilo je JP „Inđija Put“ na svojim društvenim mrežama 23.marta.2021.godine što ukazuje da Čortanovčani osim dve rupe na okolnim putevima i ograde kod […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  „Sagledali smo probleme koji tište meštane Čortanovaca. Nakon saniranja ograde kod spomenika, sanirana je i rupa na mostiću koji vodi ka Partizanskoj ulici kao i rupu na mostiću u ulici Radmile Vasiljević.“ saopštilo je JP „Inđija Put“ na svojim društvenim mrežama 23.marta.2021.godine što ukazuje da Čortanovčani osim dve rupe na okolnim putevima i ograde kod spomenika nemaju problema vezano za funkcionisanje samog mesta.

  Međutim da nije to sve baš tako, podsećamo da su se upravo meštani ovog naseljenog mesta inđijske opštine prošle godine organizovali kako bi kroz protest iskazali nezadovoljstvo zbog rešavavanja problema infrastrukture u centralnim ulicama, da bi poput ostalih naseljenih mesta opštine Inđija imali normalne uslove za život.

  Komentarišući radove koje je izvelo JP „Inđija Put“ bivši predsednik Saveta Mesne Zajednice Živan Pašić za In Medija je rekao
  -Ovo što su uradili završila su dva radnika „Srem-puta“ sa troje kolica betona, do podne. Najveći problem su propali putevi od gradnje „brzih-pruga“. Osim toga mi još nemamo ni projekat a kamoli kapelu na mesnom groblju, a to nam je najveća potreba. Mnogo je bačenog smeća na ulazu u selo od Beške, potok je zatrpan smećem od vikendaša, a imamo 2.770 vikendica.-

  Prema rebalansu budžeta opštine Inđija od 15.marta odlučeno je da se sedam milona dinara usmeri upravo na izgradnju kapele u Čortanovcima, tako što je šest miliona dinara opredeljeno je za izvođenje radova dok je preostali milion, od planiranih sredstava opredeljen za izradu projektne dokumentacije u iznosu od 600.000 dinara od čega će građane inđije stručni nadzor koštati 200.000 dinara i isto toliko stavka „preventivne mere i koordinacija“.

  Pored problema kapele na mesnom groblju meštani Čortanovaca su u prošlogodišnjim zahtevima naveli i da je Dom kulture kao nešto što je neophodno ovom selu.

  Prema rebalansu budžeta za 2021. godinu reklo bi se da će se i na tu temu nešto pomeriti sa mrtve tačke.U pitanju su sredstva opredeljena za „izradu projektno tehničke dokumentacije objekta Dom kulture u Čortanovcima“ u iznosu od milion i dvestotine hiljada dinara.

  Kada je o kulturi ovog mesta reč Živan Pašić ističe da se prošle godine u MZ Čortanovci pojavio dopis o „donaciji razvoja turizma u Mihaljevačkoj šumi“ koji nije realizovan
  – Mesna zajednica je isti dopis vratila sa obrazloženjem da ne postoji „Mihaljevačka šuma“ u Čortanovcima što nije istina. Mihaljevačka šuma suma taj naziv nosi još od Slankamenačke bitke 1691. kada je Monasterlija sa kap. Mihaljevićem tu odmarao Srpsku konjicu-militare.- ističe Pašić.

  Putna infrastruktura sela, konkretno ulice Krajiška čije je asfaltiranje neophodno a za šta su meštani, više puta, dobili uveravanja lokalne samouprave i predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka da će biti rešeno još uvek nije pokrenuto sa mrtve tačke.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak lokalnim medijima 1.decembra.2020 kazao da će Krajiška ulica u Čortanovcima u dužini od 1000 metara biti asfaltirana početkom građevinske sezone ove godine. Odlukom o rbalansu budžeta ne stoje sredstva izdvojena za ovu namenu te se može sa sigurnošću reći da će i ovo obećanje ostati neispunjeno.

  Osim toga problemi koji „tište“ meštane Čortanovaca, a nisu dve rupe i ogradica oko spomenika, su i trotoari za koje je lokalna samouprava opredelila rebalansom 900.000 dinara.

  AUTOR: Verica Marinčić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]