• Ibročić: Inđija bi mogla preuzeti model javnog prevoza bugarskog grada Černomorec

  Predstavnici inđijske opštine boravili su u četvorodnevnoj poseti bugarskom gradu Černomorecu, gde su, sa gradonačelnikom Rosenom Despovim, razgovarali o širenju saradnje dva grada na privrednom nivou, saopšteno je iu lokalne samouprave. Iz Opštine Inđija ističu da je „posebno važno za Inđinčane bilo je pitanje organizacije javnog prevoza u Černomorecu, čija iskustva bi Opština Inđija mogla […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ibročić: Inđija bi mogla preuzeti model javnog prevoza bugarskog grada Černomorec

  Predstavnici inđijske opštine boravili su u četvorodnevnoj poseti bugarskom gradu Černomorecu, gde su, sa gradonačelnikom Rosenom Despovim, razgovarali o širenju saradnje dva grada na privrednom nivou, saopšteno je iu lokalne samouprave.

  Iz Opštine Inđija ističu da je „posebno važno za Inđinčane bilo je pitanje organizacije javnog prevoza u Černomorecu, čija iskustva bi Opština Inđija mogla da primeni u praksi.“

  Način na koji je bugarski grad organizovao javni prevoz primenljiv je i u Inđiji, razgovarali smo o mogućnostima preuzimanja tog modela i sprovođenja u praksi. –  rekao nam je Dragan Ibročić, načelnik Odeljenja za privredu i investicije Opštine Inđija.

  Živan Živanović/ Foto: Opština Inđija

  Saradnja u oblasti kulture, uspostavljena prijateljstvom između dva kulturno-umetnička društva, biće proširena partnerstvom srpskog i bugarskog grada  u oblasti privrede. – kazao je Živan Živanović, pomoćnik predsednika Opštine Inđija.

  U saopštenju se navodi da su Inđinčani Černomorecu predstavili svoje privredne potencijale, sa domaćinima napravili prve korake u razmeni iskustava i širenju mogućnosti za dalji ravoj i dogovorili susret privrednika srpskih i bugarskih, koji bi trebalo da bude upriličen u narednom periodu.

  Kako se dodaje, širenje saradnje u oblasti turizma, takođe, je bilo tema posete Bugarskoj, a s obzirom na to da su srpski i bugarski grad spojila deca, podsticaj njihovom upoznavanju i zbližavanju osnovni je cilj dva prijateljska grada.

  Naslovna: Opština Inđija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija