Ibročić: Uvodimo bolji red u bezbednost saobraćaja

U toku su pripremni radovi na realizaciji projekta „Smart city“, saopštio je lokalnim medijima načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić. Kako je rekao, reč je o „jednom mega projektu“ vrednom 61 milion dinara. Ibročić navodi da su finansijska sredstva dobijena od viših niova vlasti. – Aplicirali smo tokom 2022. godine kod viših nivoa […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Ibročić: Uvodimo bolji red u bezbednost saobraćaja

U toku su pripremni radovi na realizaciji projekta „Smart city“, saopštio je lokalnim medijima načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić. Kako je rekao, reč je o „jednom mega projektu“ vrednom 61 milion dinara.

Ibročić navodi da su finansijska sredstva dobijena od viših niova vlasti.

Aplicirali smo tokom 2022. godine kod viših nivoa vlasti i osvojili 100 posto traženih sredstava, 61 milion dinara. U međuvremenu je raspisana javna nabavka, izabran najpovoljniji ponuđač i da kažem da se vrše trenutno pripremni radovi. Paralelno sa pripremnim radovima, urađena je projektno – tehnička dokumentacija i dobijena je dozvola tako da ćemo u narednom periodu krenuti sa realizacijom projekta. – rekao je Ibročić.

Projekat „Smart city“ podrazumeva postavljanje video nadzora na ključnim lokacijama u samoj Inđiji. Sam sistem će evidentirati nepoštovanja saobraćajnih propisa, merenje brzine i prolaska kroz crveno.

U ulicama Cara Dušana i Kralja Petra Prvog biće postavljen radar za merenje brzine kretanja vozila. Takođe, u samom centru Inđije će biti postavljene kamere na portalnim stubovima tako da ćemo ulaze i izlaze, u Inđiji i iz Inđije, pokriti sa video nadzorom.Nadam se da ćemo uvesti bolji red u beznednosti saobraćaja – kazao je načenik Odeljenja za privredu i investicije, Dragan Ibročić.

M.B. (IN Medija)

Pročitajte još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-cilj-je-da-indjija-bude-prvi-pametni-grad-u-srbiji/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.