• Idući vikend manifestacija „Poetski dani – Mita Čortan“

  Zavičajno društvo – Đorđe Vojnović 18. i 19. novembra organizuje manifestaciju “Poetski dani Mita Čortan i drugi inđijski pesnici” u Poslovno obrazovnom centru u Inđiji. Program prvog dana manifestacije, u petak 18. novembra počinje u 19 časova u prostorijama Poslovno obrazovnog centra Inđija(zgrada „TQ City“) dodelom nagrada đacima pesnicima za njihove radove, pesme i kratke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Idući vikend manifestacija „Poetski dani – Mita Čortan“

  Zavičajno društvo – Đorđe Vojnović 18. i 19. novembra organizuje manifestaciju “Poetski dani Mita Čortan i drugi inđijski pesnici” u Poslovno obrazovnom centru u Inđiji.

  Program prvog dana manifestacije, u petak 18. novembra počinje u 19 časova u prostorijama Poslovno obrazovnog centra Inđija(zgrada „TQ City“) dodelom nagrada đacima pesnicima za njihove radove, pesme i kratke prozne pesme.

  Drugi dan manifestacije biće održan u subotu, 10. novembra od 19 časova, Željka Avrić, poznata poetesa iz Sremske Mitrovice,  predstaviće svoje zbirke pesama.

  Dimitrije Mita Čortan rođen je 25. juna 1949. godine u Novim Karlovcima, veliki deo svog radnog veka proveo je u Narodnoj biblioteci “dr Đorđe Natošević”. Čortan je jedan od osnivača Zavičajnog društva “Đorđe Vojnović”. Pola veka pisao poeziju koja je objavljivana u više samostalnih zbirki. Preminuo je 3. Avgusta 2014. Godine u Inđiji.

  Manifestacija posvećena pesniku Dimitriju Miti Čortanu održava se sedmu godinu za redom. Pokrovitelji su Opština Inđija i Poslovno obrazovni centar Inđija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  „Ožalošćena porodica“ u KC Inđija

  Nušićeva „Ožalošćena porodica“ u izvođenju Kreativnog centra „Artelje“ iz Inđije je na repertoaru Kulturnog centra u nedelju 18. februara od 20 sati. Karte su u prodaji od 10. februara […]