• Inđija: 2,5 miliona za projekte u kulturi

  Ukupan iznos od 2.500.000,00 dinara namenjen je novom Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Inđija. Kako se navodi u pozivu,  konkurs se raspisuje za projekte iz oblasti kulturne delatnosti za književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo);muziku (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura; pozorišnu umetnost (stvaralaštvo, produkcija, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: 2,5 miliona za projekte u kulturi

  Ukupan iznos od 2.500.000,00 dinara namenjen je novom Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Inđija.

  Kako se navodi u pozivu,  konkurs se raspisuje za projekte iz oblasti kulturne delatnosti za književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo);muziku (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura; pozorišnu umetnost (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija);umetnička igra – klasičan balet, narodna igra, savremena igra (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija); filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo.

  Konkurs je namenjen i za manifestacije vezane za filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo; digitalno stvaralaštvo i multimediji; ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl,cirkus, pantomima, ulična umetnost i slično) kao i za otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje, proučavanje,        vrednovanje, zaštita, očuvanje, predstavljanje, interpretacija, korišćenje i upravljanje kulturnim nasleđem.

  Takođe i za bibliotečko-informacione delatnosti;, naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u kulturi i menadžment u kulturi.

  Pravo učešća na javnom konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci, (samostalni umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi) kao i drugi subjekti u kulturi, koji imaju sedište, odnosno prebivalište na teritoriji opštine Inđija, osim ustanova kulture čiji je osnivač Opština Inđija.

  Kako se navodi u pozivu, prijave se podnose u štampanom obliku, kovertirano putem pošte na adresu Komisiji za izbor projekata u kulturi,  sa naznakom:  „Prijava za konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi – ne otvarati“,  Ul. cara Dušana br. 1, Inđija, ili predajom na šalter 1 Prijemne kancelarije Opštine Inđija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura