• Inđija: Još jedna zamenica načelnika OU podnela ostavku

  Aleksandar Banić, koji je na mestu načelnika Opštinske uprave od juna 2016. godine još jednom je u svom mandatu ostao bez zamenika. I ovog puta pre isteka mandata zamenica načelnika Opštinske uprave je podnela ostavku. Olivera Petrušić Gavrić, koja je na mestu zamenika načelnika Opštinske uprave Aleksandra Banića postavljena 23. oktobra 2019. godine podnela je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Još jedna zamenica načelnika OU podnela ostavku

  Aleksandar Banić, koji je na mestu načelnika Opštinske uprave od juna 2016. godine još jednom je u svom mandatu ostao bez zamenika.

  I ovog puta pre isteka mandata zamenica načelnika Opštinske uprave je podnela ostavku.

  Olivera Petrušić Gavrić, koja je na mestu zamenika načelnika Opštinske uprave Aleksandra Banića postavljena 23. oktobra 2019. godine podnela je ostavku iz ličnih razloga.

  Kako u svom obrazloženju navodi, iako joj mandat još nije istakao prinuđena je da iz ličnih razloga podnese ostavku.

  Mandat na koji sam postavljena nije istakao, ali sam prinuđena iz privatnih, ličnih razloga da pre isteka mandata uputim ovu ostavku za prestanak rada na položaju sa danom 16.10. 2023. godine. – navela je u svom obrazloženju Olivera Petrušić Gavrić.

  Ona se u obrazloženju ostavke pozvala na član 54. stav 1 Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave u kome se navodi da službenik na položaju, u slučaju ostavke, ima pravo da bude raspoređen, ukoliko postoji radno mesto na koji isti ispunjava uslove.

  O ostavci Olivere Petrušić Gavrić raspravljaće se na sednici Opštinskog veća koja je zakazana za petak 13. oktobar.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nacelnik-aleksandar-banic-dobija-jos-jednu-funkciju/

  I prethodna zanenica Aleksandra Banića podnela ostavku

  Načelnik Opštinske uprave Aleksandar Banić je prvi put imenovan na tu funkciju u junu 2016. godine tada je Banić imao zamenicu koja je takođe podnela ostavku.

  U obrazloženju ostavke tadašnje zamenice načelnika OU,  Sandre Nikolić je pisalo da podnosi neopozivu ostavku.

  Ostavka je usledila nakon što je Vojvođansko istraživačko – analitički centar (VOICE) obelodanio da je Opština Inđija odlučila da na konkursu namenjenom udruženjima građana za realizovanja programa i projekata koji su od javnog značaja, od 8,5 miliona dinara blizu tri miliona dodeli udruženjima koja se dovode u vezu sa lokalnim funkcionerima Srpske napredne stranke,

  Predsednik komisije koja je odlučivala kojim udruženjima će biti dodeljen novac iz budžeta bio je Nemanja Milojević, inače šef kabineta predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, dok je jedan od članova komisije bila tadašnja zamenica načelnika Opštinske uprave Sandra Nikolić.

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]