• Inđija najhumanija opština u davalaštvu krvi

  Povodom 11. maja, Nacionalnog dana davalaca krvi, predstavnici Pokrajinske vlade i Crvenog krsta Vojvodine uručili su priznanja najhumanijim sredinama u pokrajini, među kojima prednjači Opština Inđija. Priznanja su podeljena na osnovu procenta broja prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika, a Inđija je prva među tri opštine koje su dobile ovo priznanje. Crveni krst Inđija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija najhumanija opština u davalaštvu krvi

  Povodom 11. maja, Nacionalnog dana davalaca krvi, predstavnici Pokrajinske vlade i Crvenog krsta Vojvodine uručili su priznanja najhumanijim sredinama u pokrajini, među kojima prednjači Opština Inđija.

  Priznanja su podeljena na osnovu procenta broja prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika, a Inđija je prva među tri opštine koje su dobile ovo priznanje.

  Crveni krst Inđija od juče je vlasnik još jednog priznanja za “najhumaniju opštinu” ovoh puta u Vojvodini. Priznanje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta uručeno je u Pokrajinskoj vladi povodom 11. maja Nacionalnog dana dana davalaca krvi.

  Priznanja su dodeljena na osnovu procenata prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika gradova I opština u Vojvodini gde se Inđija istakla kao najbolja.

  -Sledeće priznanje za humanost koji očekuje Crveni krst Inđije je 14.juna povodom Svetskog dana davalaca krvi, kada ćemo 10 put dobiti priznanje kao najhumanija opština u Srbiji. Priznanja dodeljuje Crveni krst Srbije. Moram da istaknem da su najzaslužniji za sve nagrade za humanost građanke i građani Inđije tako da ova nagrada pripada njima. – kazala je za IN Medija sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  Priznanja su pored Inđije, dobili i Novi Bečej i Bačka Palanka.

  U 2022. godini na teritoriji Vojvodine prikupljeno je 54.381 jedinica krvi. Procentualni odnos između broja davanja i broja stanovnika, prema izveštaju Instituta za transfuziju krvi Srbije, bio je najveći u opštinama Novi Bečej – 3,71%, Bačka Palanka – 4,50% i Inđija – 5,05%.

  Obraćajući se dobitnicima, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić rekao je da je u današnje vreme, kada se skoro svakodnevno pitamo gde je nestala humanost i empatija, čast biti pored ljudi koji ne pričaju o humanosti, već je svojim delima dokazuju.

  Prema njegovim rečima, najlepši ili najvredniji dar koji nekome možemo da damo jeste dar iz srca, a krv dobrovoljnih davalaca je upravo to – najveći dar iz srca.

  -Ovom prilikom želim da zahvalim ne samo dobrovoljnim davaocima krvi, već i vama koji u svojim kompanijama ili lokalnim sredinama uspevate da podstaknete ljude na davalaštvo i da postignete zavidne rezultate u prikupljanju dragocene tečnosti –istakao je Vuletić i izrazio posebnu zahvalnost organizaciji Crvenog krsta Vojvodine, koja svojim predanim radom doprinosi tome da živimo u humanijem društvu.

  Pokrajinski sekretar je još dodao da Crveni krst Vojvodine svoje programske aktivnosti realizuje zahvaljujući volonterima i u saradnji sa donatorima, a da je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova tokom prošle godine podržao rad te organizacije sa više od 35 miliona dinara, pri čemu je ova godina započeta sa planirana 22 miliona, a nedavno je odobreno još 7,5 miliona dinara za opremanje kuhinje objekta Crvenog krsta Vojvodine u Vršcu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]