• INĐIJA: Preostalo novca za zamenu stolarije, uskoro novi konkurs

  Iz lokalne samouprave najavljeno je da će preostalih 6 miliona dinara za zamenu stolarije koje nisu utrošene u prošlom konkursu, ponovo biti namenjene za isti projekat. Sa istim iznosom učestvovaće i Ministarstvo rudarstva i energetike. Ministarstvo rudarstva i energetike  raspisalo je u junu javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  INĐIJA: Preostalo novca za zamenu stolarije, uskoro novi konkurs

  Iz lokalne samouprave najavljeno je da će preostalih 6 miliona dinara za zamenu stolarije koje nisu utrošene u prošlom konkursu, ponovo biti namenjene za isti projekat. Sa istim iznosom učestvovaće i Ministarstvo rudarstva i energetike.

  Ministarstvo rudarstva i energetike  raspisalo je u junu javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, koji sprovode lokalne samouprave i gradske opštine, objavljeno je na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike.

  Javni poziv je raspisan na osnovu Zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu (Projekat „Čista energija i energetska efikasnosti za građane u Srbiji“) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

  Inđijska lokalna samouprava najavila je da će ovim konkursom opština Inđija učestvovati sa 6 miliona dinara i Ministarstvo sa istom količinom novca.

  -Ukupna sredstva koja su bila opredeljena prošle godine bila su 12 miliona, kako taj novac nije utrošen zbog slabog interesovanja, mi ćemo preostalih 6 miliona opredeliti za isti projekat a Ministarstvo će učestvovati sa još 6 miliona. – kazao je Gak

  Pomoćnik ministarke energetike Milan Macura izjavio je u aprilu da pravo na konkurs imaju svi građani Republike Srbije, a da su prioritet najugroženiji. Istakavši da će najzagađenijim i devastiranim opštinama davati veći nivo subvencija.

  Macura je kazao da pravo na konkurs imaju svi građani Republike Srbije i da su procedure i dalje jednostavne kao što su bile.

  – Omogućeno je da svi građani koji se opredele za više mera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima mogu kroz subvencije da pokriju i do 65 odsto troškova investicije – izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović. 

  Kao i pošli put lokalne samouprave i gradske opštine će raspisati još dva javna poziva: prvi javni poziv kojm će biti izabrana preduzeća za izvođenje radova i potom drugi poziv za izbor domaćinstava i stanova na kojima će biti primenjene mere poboljšanja energetske efikasnosti.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]

  Zimsko računanje vremena od nedelje 29. oktobra

  Letnje računanje vremena u 2023. godini prestaje u nedelju 29. oktobra u 3 časa ujutro. U noći između subote i nedelje časovnike treba pomeriti za jedan sat unazad, sa 3 na 2 časa, u skladu sa […]