• Inđija: Protest građana drugog dela ulice Kralja Petra narednog vikenda

  Stanovnici drugog dela ulice Kralja Petra u Inđiji održaće protest narednog vikenda, saznaje IN Medija. Povod za protest je nezadovoljstvo zbog „nečinjenja nadležnih  organa Opštine Inđija po pitanju stvaranja uslova za bezbedno kretanje  građana preko dva kolovoza prema Šidu, u delu koji se nalazi ispod navožanjaka“. – Nakon što otpočne rad železničkog saobraćaja na tom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Protest građana drugog dela ulice Kralja Petra narednog vikenda

  Stanovnici drugog dela ulice Kralja Petra u Inđiji održaće protest narednog vikenda, saznaje IN Medija. Povod za protest je nezadovoljstvo zbog „nečinjenja nadležnih  organa Opštine Inđija po pitanju stvaranja uslova za bezbedno kretanje  građana preko dva kolovoza prema Šidu, u delu koji se nalazi ispod navožanjaka“.

  Nakon što otpočne rad železničkog saobraćaja na tom delu pruge i nadležni organi postave ogradu kojim će onemogućiti građanima da se kreću faktičkim prelazom koji tamo postoji već dugi niz godina, građani će biti prinuđeni da se kreću samim nadvožnja kom što će stvoriti opasnu situaciju po život  i zdravlje građana zbog koncentracije saobraćaja, uskog i neadekvatnog puta za kretanje  pešaka i biciklista. – navode organizatori protesta  i dodaju da su se zbog ovog problema obraćali i predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću zahtevajući pronalaženje rešenja.

  Do sada osim praznih obećanja nije urađeno ništa po pitanju stvaranja uslova za nesmetan i bezbedan prelaz građana.  – navode stanovnici drugog dela ulice Kralja Petra.

  Podsetimo, projekat brze pruge Beograd-Subotica zahvatio je i deo kraka pruge Inđija -Šid. Taj krak je dugačak nekih 500 metara, ali je to dovoljno da se stanovnicima drugog dela ulice Kralja Petra, zbog podizanja pružnog zida, zatvori jedini prolazak ka centru grada i obližnjoj Osnovnoj školi “Jovan Popovič”.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/odrzan-jos-jedan-protest-stanovnika-drugog-dela-ulice-kralja-petra/

  U poslednjem delu ulice Kralja Petra Prvog, živi i radi nekoliko hiljada radnika. Ta radna zona odvojena je od ostatka Inđije krakom pruge Inđija-Šid, preko te pruge izgrađen je nadvožnjak preko kojeg prelazi magistralni put M22.

  Jedan od stanovnika tog dela Inđije, Srećko Gavrilović, za IN Medija kaže da očekuje podršku i ostalih inđinčana ne samo komšija koji žive u drugom delu ulice Kralja Petra.

  Plan nam je da tog dena prošetamo do zgrade Opštine Inđija i na taj način skrenemo pažnju javnosti na problem koji imamo jer ne vidimo ni jednu drugu mogućnost.- kazao je Gavrilović.

  Protest će se održati 8. jula, sa početkom od 17 sati i trajaće naredna dva sata, potvrđeno je našem portalu.

  Naslovna:: Protest 31. oktobar 2021.

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]